• plastic state

A Plastic State of Mind

A Plastic State of Mind

Gavin-Viano / Wisdom Lanes / Bijlmer Parktheater

 

Over

Onderdeel van Town Tales: 3 daags programma met jong Amsterdams talent

A Plastic State Of Mind vertelt het verhaal van vijf vrouwen die tijdens de burgeroorlog in Liberia werden ontvoerd en jarenlang systematisch zijn misbruikt. Ze verzetten zich tegen hun situatie door te overleven. A Plastic State Of Mind is een voorstelling over identiteit, geschiedenis, seksualiteit en zusterliefde. Penetrerende percussie gemêleerd met contrasterende piano muziek. Een verhaal vanuit een ander perspectief. Het collectief Wisdom Lanes is onder leiding van Gavin-Viano. Het stuk is een bewerking van Eclipsed van D. Gurira.

The vibrations that travel through space, through time;
with no effort, to reach your ear;
Don’t need race.
Don’t need gender.
Don’t need shape.
Don’t need colour.
Don’t need passports.
Don’t need religion.
Nor do these vibrations need your fear.

You fear me, for I open my mouth.
You fear me, for you hear my heart.
You fear me, for you feel my soul.
You fear me, for you have led yourself into temptation.
And now you cannot unsee me.

spel Alidtcha Binazon, Rochelle Deekman, Esther Drenthe, Alix Konadu, Dapheny Oosterwolde en Morena Stuger regie Gavin Viano scenografie Sarah Asante dramaturgie Nuno Blijboom pianist Joachim Henriëtta percussionist Eddy Frias productie Jostha Delima projectleider Stefanie Vermeiren techniek Nicole van den Belt coach schrijven Jenny Mijnhijmer fotografie Daan Brand grafisch ontwerper Jooy Roberts kleding Nerissa MacNack co-productie met Stichting IMPACT DIY, Stichting TRC Promotion & het Bijlmer Parktheater met dank aan het VSBfonds, het Apollofonds, Toneelacademie Maastricht, Garage Co Borst & Gemeente Rotterdam

Makers

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij recent de DNA Next Stimuleringsprijs. Tijdens zijn studie was hij regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Voordat hij naar de regieopleiding ging, ontwikkelde hij zich bij Codarts Rotterdamse Dansacademie en vervolgens ontving hij scholarships voor The New York Film Academy. Als danser en acteur was hij te zien in Grease (Vorst Nationaal), Yab Yum (Koninklijk Carré), Rocky Das Musical (Stage Entertainment Hamburg) en de politieke voorstelling Ragtime Das Musical (Staatstheater Kassel, Braunschweig en Oper Graz). Gavin-Viano ontwikkelt zijn werk bij VIA ZUID, IMPACT en Frascati Producties.

'Theater om de kloof tussen zwart en wit te dichten' Human over Melanine Ten Strengste Verboden

Het werk van de Rotterdamse Gavin-Viano straalt maatschappelijke urgentie uit. Via zijn grass roots initiatieven kaart hij thematieken aan die in de black community, de human rights community, de LGBTIA+ community en bij kwetsbare jongeren spelen. Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt. 

Begin oktober is zijn voorstelling A Plastic State Of Mind tijdens het Town Tales festival in Frascati te zien. In het voorjaar van 2021 zal hij zijn eerste stappen als maker bij Frascati Producties presenteren.

Pers

 
90 minuten
winnaar THE NEXT!

Gavin-Viano is winnaar van de nieuwe stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten THE NEXT! lees hier meer