The Sheeptown Project

vr 19 t/m zo 21 november

The Sheeptown Project

Alexandra Broeder

Nederlands
performance

Over

 
Binnen haar werk verbindt theatermaker Alexandra Broeder de domeinen kunst en psychiatrie met elkaar. Zo is The Sheeptown Project tot stand gekomen op basis van gesprekken met kinderen met een psychische kwetsbaarheid. 
 
The Sheeptown Project zuigt het publiek mee in een parallel mystiek universum waar de deuren opengaan naar een andere werkelijkheid. In Frascati 1 herrijst een tribale kindertempel waar we een dienst bijwonen geleidt door kinderen. De dienst wordt gehouden ter ere van het mysterieuze Schapenkind. Het Schapenkind is een symbool voor alle kinderen en jongeren die Broeder de afgelopen periode binnen de GGZ heeft mogen ontmoeten. Het gedrag dat er in onze maatschappij voor zorgt dat deze kinderen buiten het systeem vallen wordt in The Sheeptown Project benaderd als een spirituele kracht die ons via een rituele ceremonie toegang geeft tot onze eigen kwetsbaarheid. 
 
 
CONTEXTPROGRAMMA
 

Vrijdag 19 november: 

Aansluitend op de voorstelling is er een contextprogramma. Alexandra Broeder gaat in gesprek met Kitlyn Tjin A Djie van Bureau Beschermjassen dat diverse projecten biedt die bijdragen aan veiligheid, continuïteit, intimiteit en ruimte voor diversiteit in o.m. (jeugd)zorg, welzijn, hulp- en dienstverlening. Het model Beschermjassen gaat uit van het idee dat er meer aandacht nodig is voor de familiegeschiedenis en de (migratie)achtergrond van kinderen en hun gezinnen in de jeugdhulpverlening. Weet jij wat je allemaal met je meedraagt?

Zaterdag 20 november

Alexandra Broeder gaat in gesprek met Carlijn Welten, kinder- en jeugdpsychiater. Recent richtte ze samen met Niek Hayen Het Huis op, gebaseerd op het principe van ‘circulaire zorg’. Hoe delen we een verantwoordelijkheidsgevoel voor de psychische kwetsbaarheid van jongeren? En hoe is de GGZ op dit moment aan het veranderen?

IN DE PERS
“Door de zorgvuldig vormgegeven brieven die de deelnemers thuis ontvangen voelt de ontmoeting wezenlijk en intiem. Zoals vaak in Broeders werk is dit project mysterieus en meerduidig.” - NRC
 
CREDITS

concept en regie Alexandra Broeder in samenwerking met Sacha Zwiers (vormgeving) en Roald van Oosten (muziek) gidsen Nilo Clark, Lucy Acda, Oscar Boon, Jessie Luycx, Fiene Pijnenborg, Kirsten van den Brink, Dylan Young, Paco Meeuwisse, Gabriëlla Olkers, Tim Schouten en Alexandra Greidanus (tevens stem Schapenkind) lichtontwerp Varja Klosse dramaturgie Berthe Spoelstra regie-assistentie en productie Nikita Oldert technische productie Martijn van Nunen techniek Jens Bakker kinderbegeleiding en productie-assistentie Manouk Martens bijzondere dank aan Jill, Noa, Herman, Iggy, Noa, Emma, Liz en Hedwig en de kinderen die we hebben mogen ontmoeten en de therapeuten van de afdeling waar we te gast waren.

The Sheeptown Project is een coproductie met Het Zuidelijk Toneel en ontwikkeld in samenwerking met Frascati, Over het IJ, Stichting Beautiful Distress, Levvel-centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, Reinier van Arkel-Herlaarhof Jeugdhulpverlening en Theaterfestival Boulevard.

 

Makers

Alexandra Broeder (Rotterdam. 1978) staat bekend om haar voorstellingen, op locatie of in de theaterzaal, waarin kinderen of jongeren een volwassen publiek meevoeren in een sinistere, onwennige wereld. Terugkerend thema is de (machts)verhouding tussen kinderen en volwassenen. De uitwerking is vaak licht ontregelend, soms verontrustend en altijd intrigerend. Onderhuids ongemak kruipt naar de oppervlakte en aan de lach kleeft een donker randje

€15 / €10
Frascati 1