• there she is keren levi

There she is

za 04 & zo 05 december

There she is

Keren Levi

Engels
performance

Over

De data en tijden van deze voorstelling zijn aangepast. Met kaartkopers wordt contact opgenomen.

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

In deze persoonlijke solo van Keren Levi staat afscheid nemen centraal. In tegenstelling tot veel van haar andere voorstellingen werkt Levi ditmaal met autobiografisch materiaal. Ze switcht tussen verhalen en dans in een solostuk dat ze zelf heeft gecreëerd en uitvoert. Op het randje van roddelpraat schetst Levi een geschakeerd beeld van intimiteit en afstand binnen haar familie. De toeschouwer leest als ware in haar geheime dagboek en wordt uitgenodigd te reflecteren over het verlies en afscheid van vorige generaties.

Vanaf 2018 werkt Keren Levi aan een serie solo’s onder de naam Departing Landscapes, waarvan THERE SHE IS de huidige versie is. Departing Landscapes is als een nat schildersdoek, waarop Levi steeds hetzelfde idee opnieuw herinterpreteert, aanschept, uitwist, aanbrengt en verfijnt. Het groeit met haar mee en wordt door de tijd, aandacht en liefde die zij over een langere periode in het stuk steekt steeds rijker en gelaagder. Voor deze serie werken vroeg Levi dramaturg Igor Dobričić en componist Tom Parkinson waarmee zij al jaren samenwerkt, om mede vorm te geven aan deze persoonlijke zoektocht.

Departing Landscapes
Deze term komt uit een quote van componist Morton Feldman, een van de inspiratiebronnen van Keren Levi’s werk: “The attack of a sound is not its character... Decay, however, this departing landscape, this expresses where the sound exists in our hearing — leaving us rather than coming towards us. “ (Morton Feldman)

“… een intieme en integere performance en heeft een heldere opzet. Levi is een overtuigend beweger, subtiele details trekken meteen aandacht. Ze weet je ook moeiteloos mee te krijgen in haar verhaal, je ziet de beelden en landschappen die zij schetst. Dat maakt het spel met herinneringen, familiebanden, verlies en het besef van eindigheid invoelbaar.” - Theaterkrant

choreografie & performance Keren Levi dramaturgie Igor Dobričić muziek Tom Parkinson video Assi Weitz licht Martin Kaffarnik fotografie Rob Gradisen productie Keren Levi | NeverLike: Judith Schoneveld / Transistor co-producenten Veem House for Performance Amsterdam, Theater im Pumpenhaus Münster

Makers

De Israelisch- Nederlandse choreograaf Keren Levi maakt vanaf 2004 producties waaronder een aantal voor jong publiek. Zij werd onderscheiden met verschillende prijzen, voor bijvoorbeeld Territory (BNG prijs 2006), couple-like en couple-like 2 (Zilveren Krekel 2011), en The Dry Piece (Dioraphteprijs, Nederlandse Dansdagen 2013). Levi’s werk is eigenzinnig choreografisch en heeft een multidisciplinair karakter. Het zijn avontuurlijke muziek-video-dansvoorstellingen met een conceptuele basis en een muzikaal choreografische structuur. Levi heeft een feministische focus en schept een heterogeen beeld van de vrouw in alle lagen van haar werk. In haar proces speelt de vraag wat dans is en welke rol dans kan spelen in een brede sociaal politieke context. Levi maakt dans onder meer tot het terrein waar sociale conventies en verwachtingspatronen zichtbaar worden.

€15 / €10
Frascati 2 / 45 minuten
2 op 1 middag

De voorstelling is te combineren met How To Exit a Reality (Attempt 1 of 19).