• de koe the courage to be disliked frascati

Livestream: The Courage to be Disliked

Livestream: The Courage to be Disliked

De Koe

theater

Over

Na aankoop van een ticket ontvang je een persoonlijke link voor de livestream.

"De Koe maakt van The Courage to Be Disliked een livestream waaraan je gekluisterd zit" schrijft de Volkskrant. Verwacht niet een doorsnee live stream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show.

Een theatrale monoloog over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt als je rijk en gepriviligieerd bent, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

Een puissant rijke vrouw daalt elke week de marmeren trappen van haar penthouse af, recht naar de borrelende onderbuik van de stad. Daar observeert, fileert en memoriseert ze tot in detail wat ze ziet, hoe weerzinwekkend ook. Na elke tocht deelt ze haar mijmeringen: ze mag dan wel rijk zijn, ze is ook genereus. Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen. Met een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open. 

De KOE komt naar je toe. Met een camera als extra personage en Amsterdam als figurant, staat de KOE met een been op je stoep, en met het andere op het podium. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt. 

"De kans is groot dat de manier waarop wij de wereld zien en beschrijven zeker niet de enige juiste beschrijving van de werkelijkheid is. Maar wel de meest relevante. Want zoals wij naar de wereld kijken, zo zou iedereen dat willen doen. Iedereen wil rijk zijn.'"

"Natali Broods is fenomenaal als rijke vrouw die ‘gewone mensen’ observeert. (...) In poëtisch geformuleerde, maar in de kern vaak wrede observaties toont de KOE op intrigerende manier hoe dergelijk denken kan werken." ★★★★ de Volkskrant 

'"ijken in de afgrond" Keuze van de criticus - Theaterkrant

"De Wolf schreef een bijzonder rijke tekst, met hilarische en lang uitgesponnen anekdotes (...), maar ook vol snijdende maatschappijkritiek. (...) Bij momenten worstelt Broods wat met de complexe tekst van De Wolf, maar meestal zet ze zijn slimme zinnen gezwind naar haar hand. Met haar naturel, haar intimistische acteerstijl en steeds weer die ontwapenende lach bewijst ze hier alweer wat een fenomenale actrice ze is." ★★★★ De Standaard

‘Een verduiveld slim en vermakelijk ding waarin theater en film in elkaar grijpen, zoals elektrische en brandstofaandrijving in een hybridewagen.’ ★★★★ Knack Focus

De tekst die door De Koe-ancien Willem De Wolf geschreven werd, is gelaagd, niet gemakkelijk en zeker niet hapklaar. Het personage dat Broods vertolkt is op een aparte manier obsceen, en laat De Koe toe te filosoferen zoals alleen zij dat kunnen.’ ★★★ Het Nieuwsblad 

tekst Willem de Wolf spel Natali Broods regie Peter Van den Eede licht en decor Bram De Vreese productie de KOE

Makers

(Compagnie) de KOE is een theatergezelschap in Antwerpen. De artistieke kern bestaat uit Peter Van den Eede, Natali Broods, en Willem de Wolf. De KOE maakt spitse, geestige en persoonlijke voorstellingen, wars van alle theatercodes en -conventies, waarin vorm en inhoud niet van elkaar los te denken zijn. Heerlijk filosofische komedies, die daarin geen paradox zien. Met de vinger aan de pols van de tijd, en altijd pogend om de mens een spiegelbeeld voor te schotelen dat tegelijk snijdend eerlijk en diep empathisch is. Schijnbaar apolitiek.

90 minuten
Ticketlink

Na aankoop van een ticket ontvang je een persoonlijke link voor de livestream.