Skylight

Skylight

Toneelgroep Oostpool

Nederlands
theater

Over

Indringend relatiedrama op het kruispunt van liefde en politiek

Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire ontdekt werd door Eva’s inmiddels overleden man.

Zoveel aantrekkingskracht. Zoveel onbegrip.
De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd tussen wederzijds verlangen en tegenovergestelde ideologieën. In Skylight worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan.

Jeroen De Man haalt in zijn laatste regie bij Oostpool het prijswinnende Skylight van de Britse toneelschrijver David Hare naar het hier en nu. In dit actuele huiskamerdrama zet De Man de verhoudingen tussen man en vrouw op scherp door de oorspronkelijke genderverdelingen van de drie personages om te wisselen.

Corona Proof | een dubbele topcast!
Oostpool tourt dit najaar met een dubbele topcast. Enerzijds zodat er in geval van verkoudheid of ziekte van een van de acteurs toch gespeeld kan worden, anderzijds om eventueel meerdere keren per dag te kunnen spelen. Meer speelzekerheid en meer kans om één van beide topcasts te zien dus!
Cast 1 | Marie Louise Stheins, Chiem Vreeken en Emma Buysse
Cast 2 | Carly Wijs, Thomas Höppener en Amy Rombout

De pers over Skylight
'Vlijmscherpe dialogen en een vileine kijk' ★★★★ Trouw
'Marie Louise Stheins en Cheim Vreeken houden de aandacht vast met sterk spel' ★★★De Telegraaf
'Marie Louise Stheins is fenomenaal in relatiedrama Skylight' ★★★ de Volkskrant
'Well made play met geweldige cast blijft moeiteloos twee uur boeien' Theaterkrant 
'De drie acteurs van dit kleinschalige spektakel maken een waar acteer-vuurwerk, waardoor je met rooie oortjes door het sleutelgat blijft turen ' Leeuwarder Courant

tekst David Hare vertaling Maaike van Rijn bewerking en regie Jeroen De Man regieassistent Emilie Pos spel Emma Buysse, Thomas Höppener, Amy Rombout, Marie Louise Stheins, Chiem Vreeken, Carly Wijs dramaturgie Madelon Kooijman kostuums Sarah Nixon muziek Rik Elstgeest decorontwerp Catharina Scholten lichtontwerp Wiel Coopmans coproductie Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater

 

 

130 minuten