• Seek Bromance

SEEK BROMANCE

vr 15 & za 16 april

SEEK BROMANCE

Samira Elagoz (FI / NL) in coproductie met Frascati Producties

LNP
performance

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Een filmisch, transmasculien liefdesverhaal in de woestijnen van Los Angeles en Las Vegas.

Seek Bromance is een filmische voorstelling over een transformatieve relatie tussen twee transmannen met zeer verschillende opvattingen over wat mannelijkheid kan zijn. Een trans-romance die zich afpeelt aan het einde van de wereld.

Toen hij nog een vrouwelijke kunstenaar was, wijdde Samira Elagoz zich jaren lang aan het filmen en onderzoeken van cis-mannen. Terwijl hij in vorige projecten als buitenstaander op zoek ging naar mannelijkheid, doet Elagoz dat in Seek Bromance als mede-bro. Het begon met een Facebook-bericht van een mysterieus mannelijk presenterend profiel. Dat was Cade: transman, kunstenaar en voormalig glamourmodel. Toen Elagoz zich uiteindelijk realiseerde dat hij geen vrouw was, wist hij meteen dat hij wilde dat Cade hem zou begeleiden.

Het thema van deze samenwerking werd de relatie tussen drie geliefden, waar de camera er één van is. Samen in afzondering rondzwervend in LA tijdens de lockdown en de woestijn van Las Vegas, met een auto, wat geld en een voorraad testosteron, verkennen de geliefden de dynamiek inherent aan mannelijkheid en vrouwelijkheid.

"Ik wilde het werk maken dat ik had moeten zien toen ik zelf met mijn gender worstelde. Een transwerk waarin het niet gaat om het voorlichten van cis-mensen, of het rechtvaardigen van ons bestaan of om een stralend en positief voorbeeld, maar een echt verhaal, waarin de hoofdrolspelers trans en complex zijn en problemen hebben. Progressief en bewonderenswaardig, problematisch en herkenbaar. Waarin ze rebellen, geliefden, scheppers, en rete-lekker zijn." Samira Elagoz

Interview met Samira Elagoz
"SEEK BROMANCE is van oorsprong een nummer van Avicii uit 2010. In de videoclip die daarbij hoort gaan twee bro’s op roadtrip en daar hangt een meisje bij rond, als derde wiel aan de wagen. Dat zou weleens de ondertitel van mijn werk kunnen zijn denk ik.“ Lees hier het hele interview.

concept en regisseur Samira Elagoz in samenwerking met Aris advies Bruno Listopad, Antonia Steffens extra advies Otto Rissanen, Tiana Hemlock-Yensen, Richard Sand, Valerie Cole, Jessie Jeffrey Dunn Rovinelli, Michael Scerbo advies bij filmen Jeanette Groenendaal productie SPRING Performing Arts Festival co-productie Frascati Amsterdam, Kunstenwerkplaats Pianofabriek Brussels, Black Box Teater Oslo, BIT Teatergarasjen Bergen, Finish Cultural Institute for the Benelux, Arsenic - Contemporary Performing Arts Center, Lausanne mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten NL, Koneen Säätiö FI, Prins Bernhard Cultuurfonds NL, Ammodo NL

 

Makers

Samira Elagoz (Helsinki, 1989) is een filmmaker en performance artist en woont momenteel in Amsterdam en Berlijn. Jarenlang wijdde hij, toen hij nog een vrouwelijke artist was, zijn kunstenaarschap aan het onderzoeken en filmen van cis-mannen en eerste ontmoetingen met mannelijke onbekenden. Vandaag identificeert Elagoz zich als transmasculien met een high-femme verleden. Zijn werken zijn zeer persoonlijk en behandelen de belangrijke sociale en politieke kwesties van onze tijd (seksueel geweld, de mannelijke blik, eenzaamheid in het digitale tijdperk, etc.). Hij toerde zijn werken wereldwijd in verschillende internationale performance art-, film- en beeldende kunst-contexten.

 

€ 17 / €12
Frascati 1