• artemis

Videostream: (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel

Videostream: (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel

Theater Artemis

theater

Over

Tickets voor de videostream kunnen via deze link worden gekocht.

Vrijdag 23 april om 20 uur presenteert Theater Artemis samen met Stadsschouwburg Utrecht en Frascati een exclusieve, eenmalige videostream van (…..) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel. Artemis doet dit in navolging van het bekendste Duitse jeugdtheaterfestival AUGENBLICK MAL! in Berlijn waarvoor de voostelling geselecteerd is. Vanuit een verduisterde thuiskamer (zoals in het theater) kun jij er ook bij zijn!

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: 'Is this the real life? Is this just fantasy?' Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen? Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen? Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.

Wij denken wel na.
Wij twijfelen wel.
Fuck it.
Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?

Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

'Maar het allerknapste: naast filosofisch is (…..), […] ook gewoon ontzettend leuk ' ★★★★★ de Volkskrant
'De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie' ★★★★ NRC
Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (…..)' Theaterkrant  

Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019:
De mime-jury: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar 1 seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.

regie Jetse Batelaan spel Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen muziek Les Trucs: Toben Piel, Charlotte Simon decor Theun Mosk kostuums Eva Koopmans dramaturgie Marcus Droß, Anna Wagner regie-assistentie Janna Pinkser coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020

 

Makers

Over Theater Artemis - Niet bang zijn is moeilijk. Zeker als alles om je heen zo eng is. Toch is dat het enige dat helpt: onbevreesd zijn en elkaar en jezelf vertrouwen geven. De projecten en voorstellingen van Theater Artemis zijn avonturen. Wij zijn die onbekende, waar ze je altijd voor gewaarschuwd hebben. Toch nodigen we iedereen uit om met ons mee te gaan. Om uiteindelijk samen te ervaren dat we meer durven dan we zelf dachten. Wie samen durft, zal zich verbonden voelen. Wie lacht, zal niet bang meer zijn.

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch. Wij maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten.

We maken voorstellingen voor alle kinderen die naar school gaan en alle andere mensen die dan nog over blijven. Ondanks het feit dat we vaak maar met moeite aan het woord komen, proberen we toch les te geven. Midden in de chaos onderwijzen we een bijzonder vak: lessen in vertrouwen aan een wereld in paniek.

– Jetse Batelaan