Samenkomst in positieve sfeer

Samenkomst in positieve sfeer

Stichting Moskou

theater

Over

 
Feest (het; o; meervoud: feesten)
(Populair en alomtegenwoordig fenomeen tot omstreeks 2020 n. Chr.)
   1. Samenkomst in een positieve sfeer van een onbepaald aantal personen. 
   2. Tongen met een vreemde, een plakkerige bar, teleurstellende verjaardagen, eindeloos lullen in het cafe, Gigi D'Agostino, ABBA, shoarma en sigaretten
  3. Jezelf verliezen in een wazige wolk van muziek, alcohol en dansende mensen.
 
In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren. In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau?
 
Samenkomst in positieve sfeer is een voorstelling over Salmarivlekken op je witte shirt, vergeten tompoucen in een lege kantine en de zin van het leven. Maar bovenal een liefdevolle ode aan de samenkomst.  
 
concept en tekst Randa Peters, Lilou Dekker en Leon Brill regie Randa Peters spel Leon Brill en Lilou Dekker techniek Mathisse Coornaert 
 
 

Makers

Randa Peters is opgeleid als scenarioschrijfster aan de Filmacademie maar ontdekte de afgelopen jaren dat haar liefde voor het theater misschien nog wel groter is dan die voor film. Ze begon met een regieassistentie bij Jan Hulst en Kasper Tarenskeen en mocht al
snel aan het werk als vaste schrijver bij Frascati. Haar regiedebuut maakte ze deze zomer met de voorstelling Lessen van een hert. Momenteel ontwikkelt ze naast haar theaterwerk ook nog een serie en een speelfilm.
 
Lilou Dekker haar liefde voor het theater ontstond als kind bij het spelen in de voorstellingen van regisseuse Alexandra Broeder. In 2014 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en liep stage bij het NNT. Sindsdien is ze aan het werk als theatermaker bij Stichting Moskou als schrijfster en actrice. Daarnaast speelde ze de afgelopen jaren mee in verschillende films en series waaronder Mouna’s keuken, Kramp en De Veroordeling.
 
Leon Brill is schrijver, theatermaker en acteur. Leon is in 2015 afgestudeerd aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Hij schrijft voornamelijk voor theater, film en proza. Hij maakt en speelt zowel solo als in wisselende samenstellingen voorstellingen, waaronder Tot Onze Grote Spijt, Everybody Loves Us en Radio Boslab. Samen met Luit Bakker is Leon onderdeel van het makerscollectief Bakker & Brill. Momenteel ontwikkelt hij naast zijn werk theaterwerk een documentaire podcast serie. 
 
Stichting Moskou is bekend van onder andere Circus Reve (2018, locatievoorstelling in Betondorp met tekst van Arie Storm in de regie van Marijke Schermer) en Het Einde van Edward Lozinski (Fringefestival, 2018, idee en tekst Lilou Dekker) en van Lessen van een
hert (2019, Boslab) waarin Randa Peters en Lilou Dekker al eerder met succes samenwerkten. Kenmerkend voor hun stijl is het verweven van de lichte en de donkere kant van het leven in een voorstelling vol humor, taal, troost en muzikaliteit.