Radio van Deyssel #10 afscheid

Radio van Deyssel #10 afscheid

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

Nederlands
theater

Over

Livestream naar non stop radio

De laatste aflevering van de theaterserie Radio van Deyssel is een NON STOP RADIO SHOW van 5:00 tot 17:00. Kom langs tijdens deze 12 uur durende radiomarathon en kijk en luister voor de laatste keer naar Radio van Deyssel of luister ONLINE mee via de LIVESTREAM op frascatitheater.nl/theatervandeyssel. Radio van Deyssel #10 is een afscheidsritueel met o.a. gesprekken, radioreportages, livemuziek, inbellende luisteraars en theatermonologen. Kom langs, luister en praat mee over afscheid nemen in de gigantische bloemenzee die Radio van Deyssel afgelopen maanden met meer dan 60 buurtbewoners maakte. 

Vanuit Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoekt theatermaker Hanna Timmers naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Sinds september 2018 ontstonden al negen theatervoorstellingen, waarvan de meesten in een volgepropt Theater van Deyssel plaatsvonden. Daarnaast maakte Hanna met haar Radio van Deyssel-team een luisterwandeling, solo’s aan de deur en een installatie met gedichten. Nu presenteert Hanna samen met theatermaker Gerbrand Bos, een NON STOP RADIOSHOW. Een 12 uur durend afscheid over willen vasthouden en moeten loslaten. Over uit elkaar gaan, de dood én de deur achter je dicht doen. Over dat wat je dierbaar is. En over hoe je dat eigenlijk doet: goed afscheid nemen.

Iedereen die meespeelde, meewerkte of ooit te gast was in een van de eerdere Radio van Deyssel-voorstellingen is uitgenodigd om deze laatste aflevering met bijzondere gasten bij te wonen. Zo vertelt Jaap over hoe je afscheid neemt van een geliefde en zoeken jonge buurtbewoners Joost, Ilias, Danaë en Ouassim naar hoe je afscheid neemt als je vriend verhuist. Radio van Deyssel spreekt met Tiny over afscheid nemen van het leven zelf. Hanna en Gerbrand praten met afscheidsadviseurs Martine en Jolanda van PC Uitvaart over het belang van je eigen uitvaart voorbereiden en Justice vertelt over verhuizen uit de buurt waar hij is opgegroeid. Giselle legt uit hoe het plotseling loslaten van een goede vriendin voelde. En zou het kunstenaar Kees lukken vaarwel te zeggen tegen het ideaalbeeld van eenzaam kunstenaarschap? Kom luisteren en maak het mee! 

concept en regie Hanna Timmers concept en vormgeving Gerbrand Bos spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners techniek Tom Brinkkemper met dank aan Luca van Slagmaat, Inge Koks, Rochdale, Gemeente Amsterdam en alle buurtbewoners die we spraken en meebouwden aan Atelier Bloemenzee.

Theater van Deyssel
Lodewijk van Deysselstraat 91
Amsterdam

Makers

Hanna Timmers beheerst de kunst om binnen korte tijd met grote groepen mensen een authentiek en krachtig verhaal te vertellen. Ze studeerde in 2010 af als theaterdocent in Amsterdam en werkt sindsdien bij verschillende (jeugd)theatergezelschappen als docent en maker. Hanna was 10 jaar lang verbonden aan Theater Na de Dam, waar ze jongerenprojecten uitbouwde tot iconische landelijke projecten. Daarnaast is zij al lange tijd verbonden aan Het Nationale Theater waar zij o.a. het stadsproject Eerst zien dan geloven met drie verschillende gebedshuizen vormgaf en de klassenvoorstellingenreeks Wij Zijn Nederland maakte.
 
Hanna’s projecten opereren vaak in de openbare ruimte en zijn onderzoeksgericht en participatief. Ook verbindt ze lokale (onzichtbare) verhalen en geschiedenis aan de complexe tijd waarin we nu leven. 
 
Eind 2017 deed Hanna voor Frascati Producties onderzoek in de Lodewijk van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Aan de zijde van wijkbeheerder Faisal doorkruiste zij de buurt en maakte op basis van die ervaringen een korte solo, die zij presenteerde tijdens De (on)vertelde Stad (Stadslab #1, route a). Voortbouwend op dat onderzoek maakt zij sinds najaar 2018 samen met Luca van Slagmaat, en later Gerbrand Bos, tien afleveringen van de theatrale radioshow Radio van Deyssel, waarin verhalen uit de buurt in onverwachte ontmoetingen samen komen. Daarnaast bouwde zij met haar team aan het vormgeven van Theater van Deyssel als plek, waar Frascati sinds 2021 nieuwe projecten initieert. 
 
Gerbrand Bos is een vormgevend theatermaker die steeds zoekt naar nieuwe gezichtspunten. Zijn eigen kwetsbaarheid gaat hij daarvoor niet uit de weg. Gefascineerd door de veelheid aan perspectieven, stijlen en materialen zoekt hij steeds naar hoe hij kan verbinden. Met zichzelf en met de ander. Het esthetische met het lelijke, het fijnzinnige met het grove. Steeds een poging tot het creëren van schoonheid.
 
In 2017 studeerde hij af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Sindsdien is hij verbonden bij Theater DEGASTEN als scenograaf en als maker/docent bij o.a. Internationaal Theater Amsterdam, Vrije Hogeschool en MBO Theaterschool Amsterdam. De laatste jaren heeft hij gewerkt aan Eerst zien dan geloven, een theatrale route langs drie gebedshuizen, onder leiding van Hanna Timmers voor CC Amstel. Daar regisseerde hij een deel van de route in samenwerking met de islamitische gebedsgemeenschap Al Choura. Voor Jeugdtheater Hofplein maakte hij podcastserie De Negen Flats, een theatrale luisterwandeling met verhalen van wijkbewoners uit Hordijkerveld, Rotterdam-Zuid.
 
Dit voorjaar maakte hij met Theater DEGASTEN Don’t Panic I’m Crying, een muzikale ode aan transitie in een 10-meter hoge kerk in Amsterdam Noord. Komend najaar is zijn werk te zien in o.a. Radio van Deyssel en DE GASTEN van DEGASTEN.