Patroon

di 23 t/m za 27 maart

Patroon

Ludwig Bindervoet / De Nieuwe Oost in coproductie met URLAND

Nederlands
theater

Over

De voorstellingen van 10 t/m 14 nov zijn geannuleerd en verplaatst naar di 23 t/m za 27 maart. Met de kaartkopers wordt contact opgenomen. Zij worden als eersten in de gelegenheid gesteld om hun gekochte kaarten voor een andere dag in maart in te wisselen. De mogelijk resterende plaatsen gaan pas daarna in de verkoop.

Een persoonlijke solo van Ludwig Bindervoet, geschreven door zijn vader Erik Bindervoet, geïnspireerd op Brief an den Vater (1924) van Franz Kafka.

Iedereen heeft een vader. En elke vader is een zoon. Patroon. Een patroon is even snel gelegd als doorbroken. Patroon. Mag ik een glaasje water? Patroon. Uitgangspunt is de verpletterende brief die Kafka schreef aan zijn verpletterende vader. Patroon. Tijd voor een antwoord. Tijd om de deuren van de winkel open te gooien! Patroon. Welkom in het familiebedrijf! Patroon. Laat me niet in de steek. Patroon. Shikisokusekū, kūsokuzeshiki! Patroon. O, je wilt antwoorden? Patroon. Vader geeft antwoord. Patroon. Zoon door de ogen van de vader in de ogen van de zoon. Patroon. Herhaler van zetten. Die daar. Dat daar. Patroon. Laat losbreken wat wil. Patroon.

Lees hier het interview met vader en zoon Bindervoet in NRC.

'Virtuoos en onnavolgbaar' ★★★★ NRC
'Een gewelddadige, liefdevolle afrekening met zowel de vader als met de zoon' Theaterkrant
Wat Patroon bijzonder maakt is de clash van allerlei stijlen. Erik Bindervoet (bekend om zijn vertalingen van het werk van James Joyce) schreef een onnavolgbaar monster van een gedicht, een woordkanonnade vol taalkronkels een waanzinstukken. Zoon Ludwig spreekt die bijkans onmogelijk uit te spreken tekst op indrukwekkende wijze uit. ★★★★ Volkskrant

Patroon is een meerstemmige solo van Ludwig Bindervoet (URLAND, acteur bij Toneelgroep Oostpool) geschreven door zijn vader Erik Bindervoet. Uitgangspunt: de tekst Brief an den Vater van Franz Kafka uit 1924. Over de eeuwig rondzwervende zoon op de vlucht voor de eeuwig afwezige vader.

concept & spel Ludwig Bindervoet tekst Erik Bindervoet regie Naomi Velissariou geluidsontwerp Jimi Zoet lichtontwerp Rob Daanen scenografie & kostuum Katrin Bomb| decorbouw Roy van der Horst fotografie Lonneke van der Palen illustratie & ontwerp Mathilde Bindervoet productie De Nieuwe Oost coproductie URLAND met dank aan Toneelgroep Oostpool. Patroon is mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Fonds21, Dioraphte.

Makers

Ludwig Bindervoet

Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND (De Internet Trilogie) en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). Patroon is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker, in regie van Naomi Velissariou.

Over De Nieuwe Oost

De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.

€17 /€12
Frascati 2 / 90 minuten