GEANNULEERD: PERMANENT DESTRUCTION - Pain Against Fear

di 26 t/m do 28 januari

GEANNULEERD: PERMANENT DESTRUCTION - Pain Against Fear

Naomi Velissariou / Theater Utrecht

performance

Over

Met bezoekers die kaarten hebben gekocht wordt z.s.m. per mail contact opgenomen.

Na het succes van de theatrale concerten gebaseerd op het werk van Sarah Kane (The SK Concert - 2018) en Heiner Müller (The HM Concert - 2019), slaat PERMANENT DESTRUCTION een nieuwe weg in. In het laatste deel van haar trilogie, Pain Against Fear, legt theatermaker en performer Naomi Velissariou haar maskers af en gaat de confrontatie aan met zichzelf en haar publiek. Daar waar in de eerste twee delen de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwenhaat, mannenhaat en haat voor het leven), is het derde deel een poging om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor die haat.

In Pain Against Fear gaat een persoonlijke openbaring gepaard met een uitnodiging aan het adres van het publiek. Een uitnodiging om je eigen angst te bezweren door hem samen met anderen te vieren, door collectief te dansen op het ritme van je individuele pijn. In de rotsvaste overtuiging dat de acceptatie van pijn ons lijden kan verzachten. Pain Against Fear is mindfulness on speed. De muziek is een meedogenloze mix van de strakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s hardnekkige poging tot kwetsbaarheid.

PERMANENT DESTRUCTION is zowel de titel van een post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Velissariou en Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als zelfhaat en faalangst zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?

In 2019 won Naomi Velissariou de Regieprijs voor The SK Concert. De voorstelling werd geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van zowel het Nederlandse Theater Festival als het Vlaamse Theaterfestival. In 2020 werd Naomi genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het houdt de ogen wijd open naar de wereld en put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

'In het intieme laatste deel van haar trilogie laat Naomi Velissariou zich kennen'  ★★★★ de Volkskrant 
'Zelfbevraging als daad van liefde' ★★★★ NRC
'Confronterend theaterconcert over angst en pijn' Theaterkrant
Interview Naomi Velissariou: ‘Mijn werk is fundamenteel onbevredigend’ NRC
 

concept en regie Naomi Velissariou performance PERMANENT DESTRUCTION (Joost Maaskant en Naomi Velissariou) sound producer Joost Maaskant lichtontwerp Bart van den Heuvel geluidsontwerp Sander van der Werff kostuumontwerp Bibi Trompetter creative producer en eindregie Floor Houwink ten Cate regieassistent Fien de Smet coproductie stichting Naomi Velissariou en Theater Utrecht mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds 21

€19 /€14
Frascati 1
  • di 26 jan
    21:30
  • wo 27 jan
    21:30
  • do 28 jan
    21:30

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop / lichteffecten.