Our House is on Fire

Our House is on Fire

Nicole Beutler Projects

language no problem
dans

Over

Greta Thunbergs wereldberoemde uitspraak “our house is on fire!” roept op tot actie en paniek. Maar voelen we paniek? Komen we in actie? De dansvoorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE gaat over het verschil tussen begrijpen en daadwerkelijk actie ondernemen. Lukt het ons om haar te horen?

Choreograaf Nicole Beutler zoomt in op deze ene zin: “our house is on fire”. Acht dansers zoeken naar nieuwe manieren om Greta’s urgente boodschap te begrijpen en te versterken. Via dans, muziek, tekst en krachtige beelden laten ze de woorden doordringen tot diep in ons lichaam en ons onderbewuste. De dansers zetten hun hele wezen in om ons deze éne zin te laten voelen tot in onze tenen, in de hoop dat de boodschap uiteindelijk écht tot ons doordringt.

Na het succes van ROLE MODEL maakt Nicole Beutler met OUR HOUSE IS ON FIRE wederom een voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden vanaf twaalf jaar.

“Nicole Beutler bezorgt ons een emotionele klap in het gezicht – maar ook een pijnlijk mooi stuk dat niet urgenter had kunnen zijn. Ik ben niet de enige die de tranen wegveegt nadat het licht is gedoofd.” Allehanda.se

regie, choreografie, concept Nicole Beutler dramaturgie Igor Dobričić performance gecreëerd i.s.m. de dansers van Norrdans (SE), uitgevoerd met een nieuwe Nederlandse cast van acht dansers dansers Rob Polmann, Lucinda Wessels, Hellen Boyko, Marjolein Vogels, Liah Frank, Margarida Constantino, Melyn Chow, Robin Lesley Nimanong understudy's Liah Frank, Margarida Constantino muziek Gary Shepherd tekst op basis van de toespraken van Greta Thunberg video, scenografie, lichtontwerp Erno Aaltonen lichtontwerp NL en lichttechniek Prem Scholte geluidstechniek Martin Kaffarnik Alberrepetitor João Dinis Pinho livestream Video voor Theater productie Nicole Beutler Projects, Norrdans (SE) met steun van Fonds Podiumkunsten & Amsterdam Fonds voor de Kunst

Makers

Regisseur en choreograaf Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een unieke stem in het Nederlandse danslandschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals klimaatverandering. Met OUR HOUSE IS ON FIRE spreekt ze tegelijkertijd volwassenen en jongeren aan. Met indrukwekkende beelden, meeslepende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste prijs in Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

70 minuten
Programmablad

Bekijk hier de teksten uit de voorstelling. We helpen je op weg als je meer wil weten over klimaatverandering en na de voorstelling zelf de handen uit de mouwen wil steken!

Strijkapplicatie

Alle dagen een activist: download hier onze PANIC! strijkapplicatie voor op kleding, spandoeken of mondkapjes!