• florian myjer

Mann Mann Mann

wo 23 t/m do 31 maart

Mann Mann Mann

De Warme Winkel / Florian Myjer, Kim Karssen, Ludwig Bindervoet

Nederlands
theater

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Thomas Mann, de grootste schrijver van de 20e eeuw, voedt samen met zijn vrouw Katia hun zes kinderen ruimdenkend op. Hij stimuleert hen om de lat torenhoog te leggen en een stempel te drukken op het Europese culturele leven. Met succes: alle kinderen bereiken de top en genieten een sterrenstatus. Maar achter deze façade van open-mindedness schuilt een bittere tragedie: concurrentie onderling en gebrek aan erkenning van de ouders leidden bij veel van de kinderen tot depressies en uiteindelijk zelfmoord. Hoe liefdevol de familie ook is, de onderlinge relaties blijken uiteindelijk vooral toxisch.

Mann Mann Mann is een intellectuele droomvlucht waarin de persoonlijke brieven van Klaus Mann eindelijk uit de vergetelheid worden getrokken, het niet-kunstzinnige zwarte schaap Monika at last haar zegje mag doen en De Toverberg dienstdoet als empathische mediator in een familieruzie. Waar deze vlucht zal eindigen is absoluut onzeker, maar een ding staat als een paal boven water: in al hun grootsheid en dadendrang zijn de Mann’s vooral pijnlijk herkenbaar. Stuk voor stuk op zoek naar bevestiging, van de gehele wereld, van elkaar, maar bovenal van hun vader. Een groots intieme voorstelling met een ziekelijk competitieve familie als zinnebeeld voor de naar liefde en bevestiging hunkerende mens.

De kinderen van Thomas Mann, de grootste schrijver van de 20e eeuw, bereiken allen de top en genieten een sterrenstatus in het Europese culturele leven. Maar achter al het succes schuilt een bittere tragedie: concurrentie onderling en gebrek aan erkenning van de ouders leidde bij veel van de kinderen tot depressie en uiteindelijk zelfmoord. Mann Mann Mann is een intellectuele droomvlucht waarin de persoonlijke brieven van Klaus Mann eindelijk uit de vergetelheid worden getrokken, het niet-kunstzinnige zwarte schaap Monika at last haar zegje mag doen en De Toverberg dienstdoet als empathische mediator in een familieruzie. Met een schatkist vol literatuur en de persoonlijke documenten die de familie heeft nagelaten als bronmateriaal, creëren Florian Myjer, Kim Karssen en Ludwig Bindervoet een groots intieme voorstelling over een ziekelijk competitieve familie, gedoemd om te leven in de schaduw van een wereldberoemde vader.

De pers over Florian Myjer

“Lady Chatterley’s Lover is een must. Deze theatrale ontmoeting tussen Florian Myjer en Lisa Verbelen over seks, eenzaamheid en woede is een ontluisterende, leerzame en tenslotte hartveroverende vorm van zelfonderzoek.” de Volkskrant in een verzamelartikel over Theaterfestival Boulevard 

"Florian Myjer toont een moed en overgave die je zelden in het theater ziet." ★★★★ de Volkskrant over Yves Saint Laurent. 

"Hulde (…) Flamboyant spel van Florian Myjer en Kim Karssen in onstuimige bewerking." ★★★★ NRC over Oorlog en Vrede

tekst, concept en spel Florian Myjer, Kim Karssen, Ludwig Bindervoet eindregie Jip Vuik decor Katrin Bombe lichtontwerp Scott Robin Jun kostuums Daphne de Winkel geluidsontwerp Rik Elstgeest coproductie Frascati Producties

Makers

De Warme Winkel is een collectief dat graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede opereert. Geschiedenis en literatuur zijn vaak inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen op het heden richten en de bedenkers zijn nadrukkelijk op het toneel aanwezig. Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Mann Mann Mann is zijn tweede Warme Winkel-voorstelling in die hoedanigheid en hij maakt deze samen met Kim Karssen en Ludwig Bindervoet. Eerder maakte hij het bejubelde Lady Chatterley’s Lover, Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex en met Kim Karssen de voorstellingen Bloomsbury, Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede.  

Florian Myjer (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met Bloomsbury, die hij samen met Kim Karssen maakte. Daarvoor studeerde hij Cultuurwetenschappen aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex.

Tijdens zijn opleiding aan de Toneelacademie maakte hij o.a. de intieme solo Een hertje, beschadigd en het duet Odetta: Noblesse Oblige (met Marieke de Zwaan) en werkte hij bij De Warme Winkel mee aan De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) en The Dreaming. Na zijn afstuderen speelde hij bij Toneelgroep Oostpool in Allemaal Mensen (2018) en Small Town Boy (2019) en maakte hij samen met De Warme Winkel Gesualdo (Holland Festival 2018) en Een oprechte ode aan de Ironie.

Ook maakte hij in samenwerking met Frascati Producties en/of De Warme Winkel de voorstellingen Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex (nominatie BNG Theaterprijs 2018) en met Kim Karssen naast Bloomsbury nog Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede (nominatie BNG Theaterprijs 2021). Florian Myjer is op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van De Warme Winkel.

 

€17 / €12
Frascati 1
Première

Première op vrijdag 25 maart '22