Istanbul - bericht van de andere kant

Istanbul - bericht van de andere kant

Michael Bloos / Stichting Nieuwe Helden

theater

Over

Voorstelling over vaders, gekte en de grenzen van de werkelijkheid

Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt. Waar hij nu is weten we niet.'

Op 21 november 2017 vertrekt zijn vader naar Istanbul. Een paar weken later worden hij en zijn zus gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Wat volgt is een surrealistische zoektocht door de nauwe straten van een eeuwenoude stad. Terwijl hun vader in een geheel andere werkelijkheid door diezelfde stad dwaalt dromend van Nobelprijswinnaar Oran Phamuk en zijn Museum van de Onschuld. 
 
voor mij, zei hij, is theatraliteit toch iets anders
voor mij is het enkel de spanning tussen de feiten en de fictie
tussen wat er live op het podium aanwezig is; de feiten
en dat wat er gesuggereerd wordt; de fictie
 
In Istanbul- bericht van de andere kant zoekt Michaël Bloos in een nieuwe tekst van Freek Vielen naar de grens van de werkelijkheid in relatie tot de psychoses en de vermissing van zijn vader.
Een zoektocht naar wat het is zoon te zijn. 
Een zoektocht naar constructen van de werkelijkheid en zijn angst die te verliezen. Terwijl hij tegelijkertijd acteur is.  

concept en regie Michaël Bloos spel Gillis Biesheuvel en Michaël Bloos tekst Freek Vielen (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2014) eindregie Sanne van Rijn decor en muziek Lucas Kramer
 
De voorstelling Istanbul - bericht van de andere kant is onderdeel van het Universum van de Waanzin, een zoektocht naar de zin van de waan in theater, film en podcast. 

Pamuk en de vertaling van IstanbulDirect na afloop van de de voorstelling op 30 oktober  is er een nagesprek van een half uur.

Pers

 
Première

wo 28 okt première 21:00

nagesprek 30 okt

'Pamuk en de vertaling van Istanbul'. Direct na afloop van de voorstelling is er een nagesprek. Lees hier meer. Duur: 30 minuten