• interval

Interval

Interval

Amos Ben Tal / OFF Projects

LNP
dans

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Dans en architectuur ontmoeten elkaar in deze nieuwe productie van het haagse danscollectief OFFprojects. In Interval komen de verwonderlijke bewegingstaal van choreograaf Amos Ben-Tal en de fenomenale dansers van OFFprojects in interactie met de fascinerende kinetische installatie van interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort.

In dit hypnotiserende schouwspel moeten de dansers hun relaties en intuïties in een steeds verschuivendarchitectonisch landschap zien te navigeren. Heef de ruimte invloed op de dansers, beïnvloeden de dansers de ruimte, wanneer is het symbiose en wanneer confrontatie? Hoe vinden we het evenwicht tussen persoonlijke bewegingsvrijheid en empathie voor de ander in een gedeelde ruimte?

Choreografie en muziek Amos Ben-Tal Installatie Gosse de Kort Dans Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Spencer Dickhaus, Milena Twiehaus en Aurélie Cayla Artistiek advies Yvan Dubreuil Software programming Rolf Meesters Licht Xavier van Wersch Productie OFFprojects Co-productie Korzo Theater, Zuiderstrandtheater Amare Financieel ondersteund door Gemeente Den Haag, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie Met dank aan Festival WhyNot

 

Makers

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het NDT en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen waaronder Howl ism Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016).

Amos Ben-Tal begeeft zich vaak buiten de gebaande paden. Hij laat dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld. Bij Korzo Producties creëerde hij een aantal goed ontvangen dansstukken. In 2012 richtte hij OFFprojects op. 

Gosse de Kort is een Nederlandse interdisciplinaire kunstenaar wiens werk zich op het snijpunt tussen beeldende kunst, technologie en architectuur bevindt. Zijn werk was onder meer te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam, Centre Pompidou Brussel en Cadance Festival.

60 minuten
Contextprogramma

De voorstelling wordt bij aanvang om 20:30 ingeleid door Katía Truijen, als onderzoeker verbonden aan Het Nieuwe Instituut. Daarin gaat zij in op de wisselwerking tussen dans, choreografie en architectuur. Na afloop van de voorstelling wordt het contextgesprek voortgezet in een naprogramma van ong. 30 minuten.