Happy Together

Happy Together

Espen Hjort & Mees Borgman - Het Huis Utrecht

theater

Over

De voorstellingen van 17 en 18 november  zijn geannuleerd en verplaatst naar 20 en 21 november. Met de kaartkopers wordt contact opgenomen. Zij worden als eersten in de gelegenheid gesteld om hun gekochte kaarten voor een van de andere dagen in te wisselen. De mogelijk resterende plaatsen gaan pas daarna in de verkoop.

Over de acrobatiek van het samenleven

Wat kan familie ons in de huidige individualistische maatschappij bieden? En hoe is het om je schoonfamilie te regisseren?
 
In de fysieke en humoristische performance Happy Together staan vader, moeder, dochter en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af, in deze voorstelling over de acrobatiek van het samenleven.
Wie draagt wie? Kan je groeien zonder los te laten?
 
Mees Borgman (getrouwd met Espen Hjort) speelt de voorstelling met haar ouders en broer.
'We vragen ons met deze voorstelling af of je kan veranderen zonder elkaar los te laten. Kan je als gezin groeien, zonder je van elkaar af te zonderen? Omdat we echt familie van elkaar zijn, heeft de voorstelling iets heel persoonlijks.'- Mees Borgman.
 
Dat is voor Hjort als regisseur ook meteen de grootste uitdaging, want hoe kan je het met een familie over familie hebben, zonder dat het alleen maar over deze specifieke familie gaat?
 
Verlangen naar saamhorigheid
Familie staat in de voorstelling symbool voor de maatschappij waarin we leven. Een maatschappij waarin het individu centraal staat en we voortdurend op zoek zijn naar ons eigen, unieke zelf. Waar volwassen worden voor velen gelijk staat aan je losmaken van je familie en waar je vandaan komt. Tegelijkertijd hunkeren we naar saamhorigheid, naar eenduidigheid en de veiligheid van een groep. Het is in deze maatschappelijke context dat Espen Hjort en Mees Borgman zich richten op familie. Zij denken en ervaren dat familie dit ook kan bieden. Echter, deel uitmaken van een familie, groep of samenleving kost moeite en is een uitdaging, vergt acrobatiek. Maar is het niet de moeite waard? 
 
concept Espen Hjort en Mees Borgman spel Erik Borgman, Nanette Kuijpers, Mees Borgman en Ster Borgman regie Espen Hjort scenografie Johanna Dahlbäck compositie Marko Ivic dramaturgie Selm Wenselaers foto Bart Grietens

Makers

Happy Together is een samenwerking tussen regisseur Espen Hjort en performer Mees Borgman. Hun werk ligt op het snijvlak van toneel, mime en performance en is altijd persoonlijk en associatief.

Espen studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam met een enscenering van Hamlet. Sindsdien is hij verbonden aan Theater Utrecht en Het Huis Utrecht en maakte hij de voorstellingen Goat SongCasino Nonstop en My Heart Into My Mouth.

Mees studeerde in 2015 af aan de mimeopleiding in Amsterdam en is sindsdien werkzaam bij verschillende gezelschappen zoals Theater Utrecht, Theater Rotterdam en het NNT. Afgelopen seizoen speelde haar solovoorstelling Staat van Geluk op festival de Parade en was zij te zien in de prijswinnende voorstelling How to build a Universe van Davy Pieters.

Happy Together is geproduceerd door Espen Hjort/ Het Huis Utrecht, in samenwerking met Stichting Skorpetind en Theater Utrecht, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht, Stichting Melanie. Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Dioraphte.

  

80 minuten