• fremdkorper

Fremdkörper

Fremdkörper

Boogaerdt / VanderSchoot

LNP
performance

Over

 
Slapen is een ongrijpbare bezigheid waarbij realiteit en ratio worden losgelaten. Kunnen we de associatieve beeldenstroom die ‘s nachts in ons onderbewustzijn op gang komt, zien als een bron van wijsheid?
 
Volgens het eigenzinnige mime/performanceduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot zou het wel eens de sleutel kunnen zijn tot de volgende stap in het transformatieproces van de mens en haar plek op deze aarde. Hun werk Fremdkörper is zowel als installatie en als voorstelling te bezoeken, en is bedoeld als overgangsritueel van een oude patriarchale samenleving, waarin we het contact met ons lijf en onze omgeving zijn kwijtgeraakt, naar een mogelijke nieuwe bestaansvorm.
 
Het duo nodigt het publiek uit in een slaapzaal voor een ceremonie die is geïnspireerd op rituele slaaptempels van oud-Griekse geleerden. De verkenningstocht van de bezoeker gaat vooral naar binnen, naar een gedroomde werkelijkheid. 
 
"Fremdkörper is een raadselachtig en onaards mooi ‘slaapritueel’ dat bij vlagen diep ontroert" ★★★★ de Volkskrant
 
concept & regie Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot vormgeving Lotte Goos geluidsontwerp Remco de Jong & Florentijn Boddendijk lichtontwerp Theun Mosk performance Klara Alexova, Niels Kuiters & Dennis Tiecken kostuums & poppen Karin van der Leeuw, Erik Bosman & Sara Hakkenberg rekwisieten Tamar Stalenhoef uitvoerend producent Siemen van der Werf (Ruimtetijd) producent Lene Grooten & Marc Meijer coproductie Holland Festival & Theater Rotterdam
 

 

Makers

Boogaerdt/VanderSchoot maakt expressieve, fysieke, gewaagde en visuele installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Vanuit de centrale vraag: ‘Als de mens niet het centrale object is, wat is dan menselijkheid?’ zoekt Boogaerdt/VanderSchoot naar de relevantie van het theater in een nieuwe tijd.