Dying Together / Futures

Dying Together / Futures

Building Conversation

Engels
performance

Over

 

Dying Together is een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin performers samen met het publiek situaties van gezamenlijk sterven onderzoeken en ontrafelen.

Dying Together / Futures focust op de huidige pandemie, waarin naast mensen en dieren ook toekomst-beelden sneuvelen. De performance nodigt een groep van 20 tot 40 mensen uit om collectief te reflecteren op de tijd waarin we ons bevinden. Er wordt gewerkt met een flexibel script, dicht op de actualiteit en open naar alles wat zich aandient. Dying Together / Futures is een intense beleving én een verhelderende denkervaring waarin je je bewust wordt van de vele connecties en allianties die al aanwezig zijn tussen ons. Door steeds weer ander licht te werpen op de huidige situatie en de afgelopen maanden wordt voelbaar dat dit moment van collectief sterven ons vertelt over de manier waarop we ons bij leven tot elkaar verhouden.

Dying Together is een reeks aan performances, die in de afgelopen jaren werd ontwikkeld en uitgevoerd op verschillende plekken in Europa, en geeft aandacht aan hedendaagse situaties waarin grote groepen mensen, dieren en ook ecosystemen sterven. In het najaar van 2020 volgt het derde deel Dying Together / Futures volledig geweid aan de impact van COVID-19 op de wereld waarin we leven.

concept & ontwikkeling Lotte van den Berg (performer) in samenwerking met Floor van Leeuwen (performer), Gerindo Kamid Kartadinata (performer), Matteo Bifulco (performer), Nahuel Cano (performer), Salomé Mooij (performer), Polly Lapkovskaya (compositie), Vinny Jones & Breg Horemans (licht & decor), Tobias Staab (dramaturg), Jakob Proyer (hoofd productie), Vincent Beune (hoofd techniek), Julien McHardy (research)

Building Conversation

De manier waarop we met elkaar praten beïnvloedt de toekomst die we samen maken.

Vanuit deze overtuiging onderzoekt Building Conversation nieuwe manieren om met elkaar in gesprek te gaan. Hiervoor zijn verschillende performatieve gesprekken ontwikkeld om op een niet dagdagelijkse manier een gesprek voeren, waarbij elke vorm andere kennis oplevert. 

 

120 minuten