Do not look back with regret

di 06 t/m za 10 juli

Do not look back with regret

Theater Rotterdam / Davy Pieters

language no problem
performance

Over

Een pleidooi voor rouw in tijden van verandering

Pandemieën zijn door de geschiedenis heen vaker de snelkookpan voor verandering geweest. Te midden van de wervelwind aan gebeurtenissen in het hier en nu nodigt DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van regisseuse Davy Pieters je uit om stil te staan bij rouw.

Afgelopen jaar werden we geconfronteerd met onze sterfelijkheid: met levens die ophielden, met een wereld die niet meer hetzelfde is en vooral met het inzicht dat sommige dingen moeten eindigen. Hoe nemen we afscheid van degenen die ons voorgingen? Of van een wereld die we achter moeten laten? Hoe gaan we daarna verder? Rouwen biedt ons de mogelijkheid op een nieuw leven in een veranderde tijd.

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET neemt je mee in een rouwproces, waarbij twee vrouwen afscheid van elkaar nemen tijdens een sneeuwval. Ze beseffen zich dat er een einde nabij is, nu alleen nog ermee omgaan. Verwacht een poëtische voorstelling, die zowel universeel als alarmerend is en waarin theater, mime en performance omlijst worden door de muziek van Jimi Zoet (URLAND).

Bij Theater Rotterdam maakte Davy eerder de voorstellingen The Unpleasant Surprise en How to Build a Universe; de eerste werd in 2018, samen met How did I die, geselecteerd voor De Biënnale van Venetië, en How to Build a Universe werd in 2019 bekroond met de prestigieuze VSCD Mimeprijs. Momenteel werkt Davy samen met Nastaran Razawi Khorasani (makersduo Kobe) aan de documentaire JIJ | IK, die de kijker confronteert met de impact die vrijheid heeft op het leven van vrouwen die opgroeien en wonen in Nederland en Iran.

spel Klara Alexova & Marlies Heuer regie & Toneelbeeld Davy Pieters geluid Jimi Zoet techniek Peter Leeuwenburgh, Andi Krijgsman, John Thijssen kap & grime Cynthia van der Linden pruiken Julia Warmerdam  kostuums Karin van der Leeuw & Erik Bosman sponsoring decor Stout Perspex productie Andrea van Bussel & Monique van Beek 
 

 

 

Makers

Davy Pieters studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht Bij haar afstuderen ontving ze De Henriette Hustinxprijs voor excellent talent.

Zij ontwikkelt haar projecten op het snijvlak van toneel en performance met moed om te experimenteren”, aldus de jury.
Bij Frascati Producties  maakte ze van 2013 tot 2016 meerdere voorstellingen.
Haar eerste werk was het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant uit 2012.
Vervolgens presenteerde Davy de bejubelde monoloog The Truth About Kate, welke werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die en Made in Here.
In het najaar van 2016 won How did I die de publieksprijs op het Fast Forward Festival for Young Directors in Braunschweig (DE).
In datzelfde jaar maakte Davy bij Theater Utrecht de locatievoorstelling Re-enactment of the Now voor Oerol en Spring. Bij Theater Rotterdam heeft Davy de voorstellingen The Unpleasant Surprise en How to Build a Universe gemaakt; de eerste werd in 2018, samen met How did I die, geselecteerd voor De Biënnale van Venetië, en How to Build a Universe werd in 2019 bekroond met de prestigieuze VSCD Mimeprijs.

Daarnaast vormt Davy samen met Nastaran Razawi Khorasani het makersduo Kobe, waarmee ze spectaculaire, theatrale performances ontwikkelen voor de meest uiteenlopende scenes.

€19 / €14
Frascati 1
 • di 06 jul
  20:00
 • wo 07 jul
  20:00
 • do 08 jul
  20:00
 • vr 09 jul
  20:00
 • za 10 jul
  20:00