Daar buiten de ring

di 01 t/m za 05 maart

Daar buiten de ring

Hanna Timmers / Frascati Producties

Nederlands
 

Over

Wat kom jij hier doen? 
              Theater maken.  
Aha, maar eigenlijk kom je het hier beter maken toch?  

 
Vier jaar lang werkte theatermaker Hanna Timmers in de Lodewijk van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Gebaseerd op die ervaring maakt zij nu de solovoorstelling Daar buiten de ring. Een vertelling over Nieuw-West vanuit drie verschillende perspectieven: de buurtbewoners, het beleid en de kunstenaar. En over hoe die drie onlosmakelijk verbonden zijn geraakt in een stad in ademnood. Want hoe doe je dat eigenlijk, echt samenleven? 

concept, tekst, spel Hanna Timmers vormgeving, kostuum Gerbrand Bos advies & dramaturgie Dennis Meijer licht en geluidsontwerp Tom Brinkkemper met dank aan Luca van Slagmaat en de bewoners van de Lodewijk van Deysselbuurt

Makers

Hanna Timmers beheerst de kunst om binnen korte tijd met grote groepen mensen een authentiek en krachtig verhaal te vertellen. Ze studeerde in 2010 af als theaterdocent in Amsterdam en werkt sindsdien bij verschillende (jeugd)theatergezelschappen als docent en maker. Hanna was 10 jaar lang verbonden aan Theater Na de Dam, waar ze jongerenprojecten uitbouwde tot iconische landelijke projecten. Daarnaast is zij al lange tijd verbonden aan Het Nationale Theater waar zij o.a. het stadsproject Eerst zien dan geloven met drie verschillende gebedshuizen vormgaf en de klassenvoorstellingenreeks Wij Zijn Nederland maakte.
 
Hanna’s projecten opereren vaak in de openbare ruimte en zijn onderzoeksgericht en participatief. Ook verbindt ze lokale (onzichtbare) verhalen en geschiedenis aan de complexe tijd waarin we nu leven. 
 
Eind 2017 deed Hanna voor Frascati Producties onderzoek in de Lodewijk van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Aan de zijde van wijkbeheerder Faisal doorkruiste zij de buurt en maakte op basis van die ervaringen een korte solo, die zij presenteerde tijdens De (on)vertelde Stad (Stadslab #1, route a). Voortbouwend op dat onderzoek maakt zij sinds najaar 2018 samen met Luca van Slagmaat, en later Gerbrand Bos, tien afleveringen van de theatrale radioshow Radio van Deyssel, waarin verhalen uit de buurt in onverwachte ontmoetingen samen komen. Daarnaast bouwde zij met haar team aan het vormgeven van Theater van Deyssel als plek, waar Frascati sinds 2021 nieuwe projecten initieert. 
 
Gerbrand Bos is een vormgevend theatermaker die steeds zoekt naar nieuwe gezichtspunten. Zijn eigen kwetsbaarheid gaat hij daarvoor niet uit de weg. Gefascineerd door de veelheid aan perspectieven, stijlen en materialen zoekt hij steeds naar hoe hij kan verbinden. Met zichzelf en met de ander. Het esthetische met het lelijke, het fijnzinnige met het grove. Steeds een poging tot het creëren van schoonheid.
 
In 2017 studeerde hij af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Sindsdien is hij verbonden bij Theater DEGASTEN als scenograaf en als maker/docent bij o.a. Internationaal Theater Amsterdam, Vrije Hogeschool en MBO Theaterschool Amsterdam. De laatste jaren heeft hij gewerkt aan Eerst zien dan geloven, een theatrale route langs drie gebedshuizen, onder leiding van Hanna Timmers voor CC Amstel. Daar regisseerde hij een deel van de route in samenwerking met de islamitische gebedsgemeenschap Al Choura. Voor Jeugdtheater Hofplein maakte hij podcastserie De Negen Flats, een theatrale luisterwandeling met verhalen van wijkbewoners uit Hordijkerveld, Rotterdam-Zuid.
 
Dit voorjaar maakte hij met Theater DEGASTEN Don’t Panic I’m Crying, een muzikale ode aan transitie in een 10-meter hoge kerk in Amsterdam Noord. Komend najaar is zijn werk te zien in o.a. Radio van Deyssel en DE GASTEN van DEGASTEN.
€13 / €8
Frascati 2
Première

woe 2 maart 2022!