• rodrigo batista

Bonus Track: Fires, stomach burns and North-American post-truth in the Tropics

za 25 september

Bonus Track: Fires, stomach burns and North-American post-truth in the Tropics

Rodrigo Batista / Nicole Oliveira / Renato Sircilli

English
context

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Dit contextprogramma (de bonustrack!) bij Rodrigo Batista's tweedelige performance The Furious Rodrigo Batista (Side A) + The B-side is gemaakt in opdracht van Frascati, en is bedoeld om de huidige politieke realiteit van het Braziliaanse kabinet en zijn president Jair Bolsonaro in een bredere context te plaatsen.

Bonus Track ontleedt een recente vorm van ideologische kolonisatie, gebaseerd op bekende technieken gebruikt door de Noord-Amerikaanse alt-right-beweging: alternatieve feiten, expliciete misogynie, racisme, homofobie, complottheorieën, anarchokapitalisme en het voortdurend aanzetten tot vernietiging van Latijns-Amerikaanse democratieën. In combinatie met kolonialisme en imperialisme hebben deze ideologische aanvallen geleid tot de vorming van nieuwe necropolitieke staten, die worden gedomineerd door drugsoorlogen. Dit creëerde vervolgens een voedingsbodem voor een versnelde genocide (van Zwarte, minderheids-, inheemse en LHBTQI-populaties).

Filmmaker Renato Sircilli en schrijver Nicole Oliveira, beiden afkomstig uit São Paulo (Brazilië), combineren tekst, beeld en muziek om het publiek inzicht te geven in de processen die Bolsonaro's verkiezing een fundamenteel kantelpunt maakten in de opkomst van globaal rechts extremisme, in combinatie met toenemende klimaatverandering. Aansluitend aan de vertoning van Bonus Track: Fires, stomach burns and North-American post-truth in the Tropics zal een vraaggesprek plaatsvinden met Rodrigo Batista, geleid door Marijn Lems.

concept Rodrigo Batista / Nicole Oliveira / Renato Sircilli tekst Nicole Oliveira video Renato Sircilli

€2,50
Frascati 4 / 90 minuten