Asian Celebration

Asian Celebration

Don't Hit Mama

dans

Over

Asian Celebration is een dansperformance over familiebagage uit een Aziatisch koloniaal verleden. Met muziek, dans, fotografie en tekst tonen de acht performers je een wereld van gedeelde verledens, verlangens en pijn. De grondstoffen voor deze dynamische performance vormen Family Portraits: familieverhalen in fotografie – van beeldend kunstenaar Michiel Voet, en vertelling – door Bart Deuss. Verhalen over drie van de dansers, van drie verschillende generaties, die met elkaar en met Azië zijn verbonden

Via zijn urban partners zocht Don’t Hit Mama naar drie hiphop dansers met een Aziatische link. Met deze en ook andere partners* organiseert Don’t Hit Mama naast de theatertoer lokale ontmoetingen tussen de cast van Asian Celebration en hiphop danstalenten. Over Aziatische invloeden en postkoloniale sporen. Over breekbaarheid en kracht.

Asian Celebration is een danshappening die het publiek uitnodigt om met elkaar en de performers in gesprek te gaan, om verhalen te delen over wie we zijn.

concept en artistieke leiding Nita Liem en Bart Deuss performers Nita Liem, Sonja Bloem, Rajiv Bhagwanbali, Delphine ‘DeyDey’ Nguyen, Bart Deuss en drie samenscholers dansconstructie Andrey ‘Drosha’ Grekhov i.s.m. alle dansers fotografie Family Portraits Michiel Voet eindregie Gable Roelofsen, Romy Roelofsen

DON’T HIT MAMA VIERT 2O JAAR HIPHOP THEATER
Van begin augustus 2020 tot eind januari 2021 viert Don’t Hit Mama zijn 20-jarig bestaan. Met een serie events Rewind & Fast Forward, de expositie Family Portraits en de performance Asian Celebration; in theaters en in een lokaal-op-maat versie. Theatermaker en performer Nita Liem en onderzoeker en schrijver Bart Deuss richtten in 2000 Don’t Hit Mama op om Hiphop Theater in Nederland op de kaart te zetten. Ter afsluiting van die 20 jaar zetten zij hun collectie dansverhalen in de etalage. Kijk op www.donthitmama.nl voor up-to-date informatie.

Première

Première op za 10 okt 2020 om 20:00.