Anders is een hele normale Zweedse voornaam 6+

do 24 februari t/m di 03 mei

Anders is een hele normale Zweedse voornaam 6+

Theater Artemis / Bambie

Nederlands
 

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

In ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM  proberen drie figuren alles omgekeerd of anders te doen met zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken.

Op hoeveel manieren kan je op een fiets stappen 
Hoe kan je ondersteboven aan tafel eten? 
Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen? 
Waarom verzinnen we zelf geen woorden voor alle dingen? 
Kan je zelf je naam veranderen en elke dag anders heten? 
Als iedereen denkt dat jij een kat bent, hoef je dan niet naar school? 

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM  gaat over de vraag waarom we de dingen eigenlijk doen zoals we ze doen. Drie figuren onderzoeken op het toneel alternatieve mogelijkheden voor dagelijkse handelingen, voor de regels die we met elkaar hebben afgesproken en voor onze omgang met mensen en spullen. 

Alles proberen ze omgekeerd of anders te doen, met als gevolg grappige taferelen en vreemde beelden, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Ze ontdekken leukere manieren om de dingen te doen maar komen er gaandeweg ook achter dat het soms best handig is om je te houden aan wat we nou eenmaal hebben afgesproken. 

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM  wordt een beeldende, absurdistische en filosofische voorstelling waarin fysiek gedrag centraal. Mimetheatergroep Bambie maakt in deze samenwerking met Theater Artemis voor het eerst een voorstelling voor kinderen.

co-productie met Theatergroep Bambie regie Jetse Batelaan concept en spel Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter, Tessa Jonge Poerink e.a. dramaturgie Marijn van der Jagt decor Hester Jolink kostuums Liesbet Swings 

 

Makers

Al een jaar of twintig maakt Bambie fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. Het is theater dat 'op de vloer' wordt bedacht en op de lichamen van de spelers gekneed. Wat begint bij grote thema's en grote gevoelens, mondt uit in achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen. De oprichters en kernleden van mimetheatergroep Bambie, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, zijn begonnen met het nummeren van hun voorstellingen toen ze nog op de Mimeschool zaten, en zijn daar nog altijd niet mee opgehouden. Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond. 

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.  

 

€17/ €12
Frascati 1