• voice loic perela

VOICE

VOICE

Loïc Perela (FR / NL)

language no problem
dans

Over

VOICE is het ervaren van een gedeelde ruimte.
Een ruimte die ontstaat doordat je samen luistert en kijkt.
VOICE is dans die je ziet met gesloten ogen.
Muziek die je hoort met je oren dicht.

VOICE nodigt ons uit om de ruimte met de performers te delen en te luisteren naar de soundscape die ze met hun stemmen creëren. De performers laten ons naar de dans luisteren net zoveel als ernaar kijken: onze oren informeren onze ogen, en onze ogen informeren onze oren. Het geluid danst; de dans musiceert. De performers worden door hun eigen stemgeluid in een meedogenloos doorgaande beweging gezet. Wij delen hun ervaring en volgen hen op een zintuiglijke reis langs licht en duisternis.

'Hangend in de ruimte, niet geheel statisch, maar toch duidelijk zonder enig doel anders dan het rondgaan in golven van energie en klank, heeft Voice iets weg van een opflakkerend vuur of de aanblik van boomkruinen bij onstuimig weer. Dat het menselijke stemmen en lichamen zijn die dit creëren, afstemming zoekend en verschil volhoudend, is ontwapenend en bij vlagen zelfs ontroerend.' Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

'Een opvallend talent is Loïc Perela al jaren. Zijn werk onderzoekt vaak de complexe consequenties van op het eerste gezicht eenvoudige, fysieke uitgangspunten.' - Fransien van der Put, Cultureel Persbureau

concept en choreografie Loïc Perela performers Laurent Delom de Mézerac, Dominik Feistmantl, Fabian Holle, Lisa Kasman, Paulina Vogel lichtontwerp Ricarda Köneke geluid ontwerp Rolph Schwarz en Rob Duyser dramaturgie en mentoring Matthias Quabbe en Anne Kersting stem coaching Thomas Johannsen en Gunnar Brandt productie stichting Colab.Loic Perela in coproductie met K3 | Tanzplan Hamburg en Dansateliers Rotterdam met mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Makers

Loïc Perela (Lyon, 1983) volgde zijn opleiding aan de Ecole Nationale Supérieure de Danse in Marseille en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Hij danste bij Europa Danse, IT Dansa Dolon Dance Company en Scapino Ballet. Voor Scapino Ballet maakte hij onder andere de stukken Hmm mm m (2009) en Par la main (2011). Voor the Donlon Dance Company creëerde hij de stukken A la réflexion (2007) en Avec le printemps derrière (2010).

Sinds 2012 werkt Perela als zelfstandig choreograaf. In dat zelfde jaar werd hij door Dansateliers geselecteerd voor het Europese proejct Choreoroam. Onder de vleugels van Dansateliers maakte hij Au creux de l’oreille (2012), FEAR (2012), DANCE (2013) in het kader van DANSLOKAAL 1 van Conny Janssen Danst, het locatieproject SPACE (2014) en SENSES (2015). Met zijn concept voor zijn nieuwe productie HASHTAG won Loïc de prijs van de Nederlandse Dansdagen 2015. In 2016 ontwikkelde hij het stuk tot een locatie-versie voor ZigZagCity festival in Rotterdam. De theater versie ging in première tijdens de Nederlandse Dansdagen 2016.

In 2017 en 2018 maakt hij VOICE: offering als onderdeel van Krisztina’s Keuze 2 (co-productie Dansateliers en Chatel sur place). Het vormt het eerste werk uit een serie waarin de stem het vertrekpunt vormt voor zijn choreografieën. Tijdens een 8-maanden residentie in K3 Tanzplan, Hamburg, Duitsland ontwikkelde hij het tweede deel: VOICE. die nu in Frascati te zien is.

Sinds 2017 ontwikkelt Loïc zijn werk vanuit zijn eigen stichting Colab. loïc perela.

Pers

 
60 minuten

1 feb is er geen kort nagesprek met Loїc Perela