• voice loic perela

VOICE

VOICE

Loïc Perela (FR / NL)

language no problem
dans

Over

VOICE is het ervaren van een gedeelde ruimte.
Een ruimte die ontstaat doordat je samen luistert en kijkt.
VOICE is dans die je ziet met gesloten ogen.
Muziek die je hoort met je oren dicht.

VOICE nodigt ons uit om de ruimte met de performers te delen en te luisteren naar de soundscape die ze met hun stemmen creëren. De performers laten ons naar de dans luisteren net zoveel als ernaar kijken: onze oren informeren onze ogen, en onze ogen informeren onze oren. Het geluid danst; de dans musiceert. De performers worden door hun eigen stemgeluid in een meedogenloos doorgaande beweging gezet. Wij delen hun ervaring en volgen hen op een zintuiglijke reis langs licht en duisternis.

'Hangend in de ruimte, niet geheel statisch, maar toch duidelijk zonder enig doel anders dan het rondgaan in golven van energie en klank, heeft Voice iets weg van een opflakkerend vuur of de aanblik van boomkruinen bij onstuimig weer. Dat het menselijke stemmen en lichamen zijn die dit creëren, afstemming zoekend en verschil volhoudend, is ontwapenend en bij vlagen zelfs ontroerend.' Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

'Een opvallend talent is Loïc Perela al jaren. Zijn werk onderzoekt vaak de complexe consequenties van op het eerste gezicht eenvoudige, fysieke uitgangspunten.' - Fransien van der Put, Cultureel Persbureau

concept en choreografie Loïc Perela performers Laurent Delom de Mézerac, Dominik Feistmantl, Fabian Holle, Lisa Kasman, Paulina Vogel lichtontwerp Ricarda Köneke geluid ontwerp Rolph Schwarz en Rob Duyser dramaturgie en mentoring Matthias Quabbe en Anne Kersting stem coaching Thomas Johannsen en Gunnar Brandt productie stichting Colab.Loic Perela in coproductie met K3 | Tanzplan Hamburg en Dansateliers Rotterdam met mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Pers

 
60 minuten

1 feb is er geen kort nagesprek met Loїc Perela