• Utopia door Villa Voortman. De gedroomde samenleving van een groep kwetsbare burgers

Utopia

Utopia

Villa Voortman (BE)

theater

Over

De gedroomde samenleving van een groep kwetsbare burgers

Enkele jaren terug ontstond in Gent Villa Voortman, een ontmoetingspek voor mensen die door een combinatie van psychiatrische problemen en verslaving tussen wal en schip dreigen te vallen. In Villa Voortman staan menselijke waardigheid en gelijkheid tussen bezoekers, professionals en vrijwilligers centraal. Dan blijken achter kwetsbare burgers vaak goede schrijvers, schilders, beeldhouwers en muzikanten schuil te gaan. Soms aarzelend en moeizaam, soms tomeloos en onstuimig, maar altijd compromisloos in de zoektocht naar een eigen stem. In Utopia nemen zij het publiek mee op een toch langs hun eigen mijmeringen, verlangens en fantasieën over hun ideale maatschappij. Een avond vol verhalen, dromen, beeldend werk, zang en live muziek. 

Utopia speelde afgelopen november slechts een aantal maal met groot succes in de Minard Schouwburg te Gent. Speciaal voor Staat van Waanzin wordt de voorstelling nog een keer opgevoerd. 

"Hartverwarmend. Een mix van muziek, gedichten, dans, dromen, en gedachten: absurde, geestige, utopische. Een stroom die je meevoert, onderdompelt en ontroert." Het Nieuwsblad

concept & regie Marc Cosyns & Mira Bryssinck spel, tekst, muziek & beeldend werk de bezoekers van Villa Voortman coaching Dirk Pauwels

Villa Voortman is een niet-residentieel ontmoetingscentrum voor mensen met ‘dubbeldiagnose’, een combinatie van verslavings- en psychiatrische problematiek. Het aanbod bestaat uit onder andere uit gesprekken, ateliers, kunstprojecten en uitjes. Villa Voortman is een initiatief van Dirk Bryssinck en Johan Vanderstraeten en wordt ondersteund door verschillende zorginstellingen en de stad Gent.

 

Video

Trailer Utopia
90 minuten
FRASCATI ISSUES

Deze voorstelling is onderdeel vanFrascati Issues: Staat van Waanzin. Bekijk hier het hele programma.