• De UR-triennale

De UR-triënnale

do 18 t/m za 20 oktober

De UR-triënnale

Urland in coproductie met Theater Rotterdam

 

Over

De UR-triënnale is een driejaarlijks theaterfestival waarin performancecollectief URLAND zichzelf uitnodigt om eigen werk kritisch te bekijken. In deze eerste avondvullende editie: het vroege werk van URLAND.
 
De UR-triënnale is ontstaan vanuit de wens van URLAND om tegen de Nederlandse fastfoodcultuur in de theatersector in te gaan. Hoe staat het met de profetieën van toen? Hoe krijgt het werk van een collectief zijn plek in het repertoire? En wordt het überhaupt ooit repertoire? URLAND wil eigen werk van een nieuw kader voorzien, en stelt in deze festivalsetting prangende vragen over traditie, overlevering en (her)interpretatie.
 
U ziet De Oktobertragödie (2011), een nagesynchroniseerd wagneriaans sprookje gebaseerd op ‘De eeuwige terugkeer van het fascisme’ van Rob Riemen; en de existentiële sci-fiperformance House on Mars (2011), over twee mannen en een boordcomputer op zoek naar een nieuwe zon. In elke stad is er een nieuw contextprogramma.
 
concept Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet spel Shelley Bos, Maarten Heijnens, Levi Middendorp, Giulia Reiss, Rosa Weekers productie URLAND coproductie Theater Rotterdam dramaturgie Nuno Blijboom (stagiair) productieleiding Sarah Steeman mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten

Makers

URLAND is een performancecollectief. URLAND werkt autonoom. URLAND kent geen hiërarchie, er is geen regisseur. URLAND ontwerpt het beeld. URLAND maakt het geluid. URLAND schrijft de tekst. URLAND staat zelf op scène. URLAND experimenteert. URLAND verwijst, citeert en samplet. URLAND ziet technologie als middel, niet als doel. URLAND gelooft in live art in digital times.

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper