URLAUB

URLAUB

URLAND

theater

Over

Performancecollectief URLAND speelt URLAUB, een Italo-Disco-recreatiehorror.  

Welkom in het tijdperk van de mentale ziektes. De vermoeide samenleving is overprikkeld en hyperactief. De homo economicus vermarkt zichzelf en stilletjes wenen wij bittere Prozac-tranen. We werken onder vrijwillige dwang en ontspannen in dwangmatige vrijheid. Rust wordt onrust.

Te veel waarheid, te veel onwaarheid, te veel verwachtingen, te veel data, te veel toegang, te veel vrienden… TRANQUILO. WE MOETEN ER EVEN TUSSENUIT. VERDOOF ONS. WE NEED VACATION FROM VACATION.

URLAND gaat op reis en neemt mee: lievelingsmuziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche. URLAND ontkoppelt. URLAND wil namelijk even vrij zijn van millennialtragiek. URLAUB is een persoonlijke, existentialistische poging theatrale onrust te baren en échte tijd te doden.

Is dat de ware vakantie, de lege tijd?

URLAND gaat op zoek naar de zin van het Niets.

'Hoe ingewikkeld ontspanning precies is in tijden waarin alles onder spanning staat onderzoekt het collectief in een verrassend verhalende voorstelling die in alle elementen voortdurend speelt met oppervlakte en diepte, buitenkant en het onderhuidse.'  Theaterkrant 

'Performancegroep URLAND speelt een onvoorspelbare voorstelling over millennial-problemen. [...] Het grote niets, dat we op vakantie zoeken, is dus helemaal niet zo relaxt.' NRC 

'Fascinerend.' De Volkskrant

'Op ironische antivakantie met de hyperzelfbewuste millennial' Parool

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet productie URLAND coproductie Theater Rotterdam techniek Peter Swikker, Andre Goos (Denzo Techniek) productieleiding Sarah Steeman met dank aan Florian Hellwig, Educatie afdeling Theater Rotterdam en Ammar Jakish mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten.

Makers

URLAND is een performancecollectief. URLAND werkt autonoom. URLAND kent geen hiërarchie, er is geen regisseur. URLAND ontwerpt het beeld. URLAND maakt het geluid. URLAND schrijft de tekst. URLAND staat zelf op scène. URLAND
experimenteert. URLAND verwijst, citeert en samplet. URLAND ziet technologie als middel, niet als doel. URLAND gelooft in live art in digital times.