• URLAND

UR

UR

Urland in coproductie met Theater Rotterdam

theater

Over

Het medicijn tegen cynisme 

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens? URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst. DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla! We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

'een liefdesbetuiging aan het theater. Komt dat zien' ★★★★ de Volkskrant

'Urland neutraliseert cynisme over theater' ★★★★ NRC

'Urland benadert het theater als een relikwie, dat steeds opnieuw ontdekt dient te worden' Het Parool

concept & spel Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong & Jimi Zoet kostuumadvies Erik Bosman, Karin van der Leeuw grafisch ontwerp Ruben Verkuylen techniek André Goos, Jorg Schellekens (Denzo Theatertechniek) met dank aan Kostuumatelier Theater Rotterdam, Florian Hellwig, Elsemarijn Bruijs (3D-scans) mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam & Fonds Podiumkunsten productie Sarah Steeman, Yvonne Gui in coproductie met Theater Rotterdam mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

 

Makers

URLAND is een performancecollectief. URLAND werkt autonoom. URLAND kent geen hiërarchie, er is geen regisseur. URLAND ontwerpt het beeld. URLAND maakt het geluid. URLAND schrijft de tekst. URLAND staat zelf op scène. URLAND experimenteert. URLAND verwijst, citeert en samplet. URLAND ziet technologie als middel, niet als doel. URLAND gelooft in live art in digital times.

Theater Rotterdam is het stadstheater van Rotterdam, ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Het gezelschap werkt met een ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, interdisciplinair theater dat de verschillen, de diversiteit en de veelvormigheid van de samenleving van vandaag toont.

 

 

90 minuten
We Are Public

Op di 27 mrt opgenomen in het aanbod van We Are Public

THE AFTERPARTY

Op do 29 maart The Afterparty met DJ Ruben Verkuylen