Three Seconds

Three Seconds

Hoor Malas & Mayar Alexan / Dancing on the Edge

language no problem
theater

Over

Een reis door de smalle intieme gangen van het hoofd van de performer, haar droomwereld

In onze tijd zijn dromen de enige private of zelfs geheime plaats, die we hebben. Dromen zijn ook de plek waar het (zelf)bewustzijn haar ogen sluit en ruimte laat aan alle onderdrukte verlangens, oude herinneringen en dagelijkse details, om elke nacht eigen magische scenario's en filmachtige sequenties te verweven en te creëren. Three Seconds, verwijzend naar de gemiddelde lengte van een droom, reconstrueert zulke sequenties. De voorstelling neemt het publiek mee door minimale, maar magische combinaties van beweging, licht en geluid om die wereld te ervaren, en volgt tegelijkertijd een personage dat vastzit in haar droomwereld. Wie zijn we in deze alternatieve wereld? Hoe kunnen we 's nachts criminelen, geliefden, profeten en helden zijn, en vervolgens wakker worden alsof er niets is gebeurd?

regie Mayar Alexan choreografie & uitvoering Hoor Malas productiemanager Ibrahim Diab 

 

 

Makers

Hoor Malas is danseres en choreograaf. Ze studeerde af aan de balletschool in Damascus, heeft een B.A. in dans die ze in 2007 behaalde aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten in Damascus en een diploma in Moderne Dans van NSCO (Northern School of Contemporary Dance) in Leeds/VK (2008).

Mayar Alexan is een theatermaker. Hij studeerde in 2013 af aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten in Damascus. Zijn laatste projecten als theatermaker zijn Incomplete (2016), in samenwerking met Peter Huskova en Julianan Sokolova; A Ticket to Atlantis (2016) in samenwerking met Lina Issa; en Three Seconds (2018) met Hoor Malas.

45 minuten
Nederlandse Première