Three Rooms

Three Rooms

Amal Omran, Hatem Hadewe, Kathryn Hamilton (TR / SY / FR)

English (with some Arabic)
performance

Over

Skype: een optreden op afstand

Tijdens het maken van de voorstelling Three Rooms / ثلاث غرف zorgde het veranderende politieke klimaat in Turkije en Europa ervoor dat geen van de theatermakers tegelijk op dezelfde fysieke plek aanwezig konden zijn. Elkaar vervangen was een optie, in plaats daarvan experimenteerden de makers met manieren van werken om de fysieke beperkingen te overbruggen.

Three Rooms / ثلاث غرف laat de situatie de vorm van het werk bepalen en vraagt zich hiermee af: wat is het belang van lichamelijke aanwezigheid in een wereld waar immobiliteit en gesloten grenzen de nieuwe realiteit zijn? En wat zijn de afstanden die moderne technologie nooit zal kunnen overbruggen?

Amal Omran is een vooraanstaande Syrische actrice. Ze heeft gespeeld in talrijke toneelstukken, TV series en films. 

Hatem Hadawe is een schrijver en acteur uit Dair al Zour en woont momenteel in Istanbul. Hij versloeg o.a. het nieuws in de stad Dair al Zour tijdens de Syrische revolutie.

Kathryn Hamilton is theatermaker wonend en werkend in New York en Istanbul. Ze is de oprichter en artistiek leider van Sister Sylvester.

concept & performance Amal Omran, Hatem Hadawe, Kathryn Hamilton ontwerp & video Deniz Buga, Onur Karaoğlu, Kathryn Hamilton technische productie Jurjen Alkema, Niels Kingma coproductie Dancing on the Edge, Adelheid&Zina 

NEDERLANDSE PREMIÈRE

Dit project is geselecteerd als onderdeel van Performance(s) between two shores gesteund door de Europese Commissie in samenwerking met : Les Bancs Publics – Festival Les Rencontres à l’échelle (FR), BOZAR (BE), Dancing on the Edge (NL), Globalize:Cologne platform for dance & theater (DE), SEE Foundation (SE) – D-CAF Festival (EG), Shubbak Festival (UK).

70 minuten