They might be giants

They might be giants

Steven Michel

language no problem
dans

Over

Deze synesthetische symfonie van vorm en kleur is een streling voor het oog. Steven Michel is gefascineerd door geluid, ritme, animatie en beeld. Het resultaat van die fascinatie is They might be giants, een solo op het snijvlak van dans en concert. Steven Michel neemt je mee naar een plek waar muziek en beeld onze verbeelding prikkelt en onze perceptie in de war brengt. Wat gebeurt er ‘werkelijk’? They might be giants stelt de relatie tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale in vraag. Laat je verrassen door deze jonge choreograaf en zijn optisch fantasia waar het oor kan zien en het oog kan horen!

They might be giants is geïnspireerd op Visuele Muziek en kunstmatige waarneming waarbij de dubbelzinnige verhouding tussen geluid en beeld, zicht en perceptie, wetenschap en fictie in vraag gesteld wordt. Licht, scenografie, muziek en fysieke aanwezigheid worden gelijkwaardig behandeld om een visuele symfonie te creëren, een optische fantasia, waar het oor kan zien en het oog kan horen. They might be giants is een genetwerkte en gesynthetiseerde omgeving van transformerende Gestalten, onvoorspelbare scenario’s en georkestreerde visies. De toeschouwer wordt uitgenodigd om doorheen parallelle werelden van geluid en beeld te reizen, waar het onderscheid tussen kunst en vermaak vervaagt.

Over Steven Michel
Steven Michel (Frankrijk, 1986) volgde zijn opleiding aan de dansschool The P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) onder leiding van Ann Teresa De Keersmaeker, en studeerde in 2010 af. Hij werkte als danser met choreografen, theaterregisseurs en filmmakers als David Zambrano, Falk Richter, Lukas Dhont, Daniel Linehan et Maud Le Pladec, maar ook met beeldend kunstenaar Theo Mercier en Sarah&Charles. Sinds 2012 werkt hij regelmatig samen met de Belgische choreograaf Jan Martens.

In 2014 startte Steven een onderzoeksproject rond het thema Audio-Vision, met de steun van de Vlaamse overheid. Zijn ideeën hebben hem ertoe aangezet om de "rhizomatische" dimensie van de audiovisuele relatie te onderzoeken, als een mentale stimulans maar ook als pure zintuiglijke ervaring. In 2016 produceerde hij de solo They Might Be Giants (2016)

van en met Steven Michel scenografie Sarah&Charles Muziek Anna Meredith Lichtontwerp Hans Meijer Advies Jan Martens Kostuum Hannah Christeson productie Curtain Call Productions coproductie Workspacebrussels, TAKT Dommelhof, Cement festival, CAMPO met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapsscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk met dank aan STUK, wpZimmer, GRIP

 

45 minuten
GRIP EVENINGS