Pilot: The SheepTown Project

Pilot: The SheepTown Project

Alexandra Broeder

 

Over

Het komende jaar (2021) werkt Alexandra Broeder doorlopend aan The SheepTown Project. Binnen dit project onderzoekt ze via verschillende wegen en vormen onze omgang met psychische kwetsbaarheid. Wat als we op nieuwe manieren zouden kijken naar wat nu als afwijkend en disfunctioneel gedrag wordt bestempeld en we onze beschadigingen met elkaar gaan delen?  

Voorjaar 2021 start een pilot die in eerste instantie speciaal wordt opengesteld voor mensen uit Amsterdam en omgeving. Hierbij werkt Broeder met haar stichting Tijd van de Wolf opnieuw samen met Frascati Producties en ontmoet zij kinderen tussen 9 en 11 jaar oud die intensief in behandeling zijn bij Levvel (voorheen: de Bascule, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie verbonden aan het AMC). 

'Als geen ander weet Broeder magische werelden met een rafelige toets te creëren.' ★★★ NRC

Eerder maakte Alexandra Broeder The Well en The Tree. Beide voorstellingen werden gemaakt in het kader van De (on)vertelde stad in nauwe samenwerking met Frascati Producties en Levvel. Het waren geheimzinnige biotopen gemaakt met en door een groep meisjes tussen de 14 en 19 jaar onder behandeling van Levvel. In het werk van Broeder voeren kinderen of jongeren een volwassen publiek mee naar een eigen, vaak mysterieuze wereld. Zo ook in The SheepTown Project. Ditmaal is er sprake van een manifestatie van een mentale ruimte waarin aandacht is voor die delen van ons die tot dusver ongeliefd zijn gebleven. 

De pilot van The SheepTown Project vindt plaats in maart en april 2021. Zonder al teveel weg te geven, vertellen we dat er persoonlijke brieven zullen worden verstuurd. Echte brieven, per post. Het project is een individuele ervaring die rekening houdt met de corona-regels. Er wordt niet veel van u verwacht; houdt vooral uw brievenbus in de gaten en open de poort naar het onbekende. 

Het pilotproject zal in de vorm van een voorstelling en/of installatie op zowel Over het IJ Festival half juli als op Theaterfestival Boulevard half augustus 2021 uitmonden.

 

 

Pers