• stallerhof anna verkouteren jansen

Stallerhof

Stallerhof

Anna Verkouteren Jansen

theater

Over

Op het erf van Staller hunkert de primitieve mens krampachtig naar geborgenheid, omdat hij die nooit eerder kende. Een stuk over taalarmoede en oerdriften verstopt onder een dikke laag eelt. Over verlangen waaraan geen uiting gegeven kan worden. Stilte heerst. 
 
Franz Xaver Kroetz schreef in zijn bekendste stukken over mensen die in een beklemmende omgeving verstommen en vastlopen. In 1971 werd hij op slag beroemd met het boerenstuk Stallerhof, waarin een liefdesrelatie ontstaat tussen een zwakbegaafd tienermeisje en een stalknecht die vier keer zo oud is. 
 
Anna Verkouteren Jansen maakte Stallerhof in 2016 op de Toneelacademie in Maastricht en is nu maker bij Frascati Producties. Met een voorliefde voor de underdog maakt zij sterk beeldend, duister en zwart-komisch theater. 
 
tekst Franz Xaver Kroetz regie Anna Verkouteren Jansen spel Laura de Geest, Rosanne Groenendijk, Hendrik Kegels, Max Wind coaching Koos Terpstra beeld & kostuum Hanne Pierrot fotografie Bart Rademakers met dank aan Tom Blokdijk