Stallerhof

vr 16 & za 17 november

Stallerhof

Anna Verkouteren Jansen

theater

Over

Op het erf van Staller hunkert de primitieve mens krampachtig naar geborgenheid, omdat hij die nooit eerder kende. Een stuk over taalarmoede en oerdriften verstopt onder een dikke laag eelt. Over verlangen waaraan geen uiting gegeven kan worden. Stilte heerst. 
 
Franz Xaver Kroetz schreef in zijn bekendste stukken over mensen die in een beklemmende omgeving verstommen en vastlopen. In 1971 werd hij op slag beroemd met het boerenstuk Stallerhof, waarin een liefdesrelatie ontstaat tussen een zwakbegaafd tienermeisje en een stalknecht die vier keer zo oud is. 
 
Anna Verkouteren Jansen maakte Stallerhof in 2016 op de Toneelacademie in Maastricht en is nu maker bij Frascati Producties. Met een voorliefde voor de underdog maakt zij sterk beelden, duister en zwart-komisch theater. 

tekst Franz Xaver Kroetz regie Anna Verkouteren Jansen spel Laura de Geest, Rosanne Groendenijk, Hendrik Kegels, Max Wind coaching Koos Terpstra beeld & kostuum Hanne Pierrot fotografie Bart Rademakers met dank aan Tom Blokdijk 

 

Makers

Anna Verkouteren Jansen (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de filmbewerking The Lobster. Het jaar daarvoor was de voorstelling Stallerhof te zien in Frascati. Na haar afstuderen maakte zij de containervoorstelling Voodoo Rouge op Over 't IJ festival. In haar werk legt Anna gedetailleerd vast hoe lichaamstaal emoties uitdrukt waar taal tekortschiet. Met een voorliefde voor de underdog maakt zij sterk beeldend, duister en zwart-komisch theater. Ze portretteert mensen die in een beklemmende omgeving verstommen en vastlopen, en ontbloot oerdriften  die verstopt gaan onder een dikke laag eelt. Samen met Hendrik Kegels (vierdejaars Toneelacademie Maastricht) maakte  ze in 2018 Plankton bij Frascati Producties.

€13 / €9,50
Frascati 3
Tickets online €1 goedkoper