Stadslab#1 route B

Stadslab#1 route B

Abhishek Thapar, Collectief Walden, Alexandra Broeder, Francesca Lazzeri & Lester Arias

 

Over

Als ‘theatraal journalisten’ doen acht theatermakers/gezelschappen onderzoek naar zeer uiteenlopende gemeenschappen in Amsterdam. Op locatie en bottum up onderzoeken ze de onvertelde verhalen en dilemma’s. Hierbij zijn de makers gekoppeld aan stedelijke partners. Het resultaat presenteren zij in Stadslab #1 als voorstel tot een voorstelling.

Abhishek Thapar duikt onder in de Indiase expat community, Alexandra Broeder werkt binnen jeugdpsychiatrisch centrum de Bascule met een groep jonge meiden, Collectief Walden trekt tijdelijk in bij Dienst Onderzoek Informatie en Statistiek van de Gemeente Amsterdam, Francesca Lazzeri & Lester Arias doen onderzoek naar het dakloze bestaan in Amsterdam.

Lees hier meer over Route A.

Stadslab#1 maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. In de eerste week van november staat Frascati in het teken van de inwoners van Amsterdam. Theatermakers, stedelijke instellingen, vooraanstaande denkers en betrokken bewoners richten een theatraal onderzoekscentrum in en buigen zich over de verschillende gemeenschappen van de stad. Hoe gedeeld of ongedeeld is Amsterdam eigenlijk? Welke stemmen klinken er? Welke verhalen zijn nog onverteld?

Met Frascati Issues worden brandende maatschappelijke kwesties onder de loep genomen. Via voorstellingen, performances, debat en alles daar tussenin bieden we een andere blik op de wereld van vandaag. Ieder keer met een nieuwe focus en altijd in nauwe samenwerking met organisaties uit het maatschappelijke veld.

Makers

Frascati Issues

Deze presentatie maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. Lees hier meer over het hele programma.