Spacewalk

Spacewalk

Michele Rizzo / Frascati Producties in coproductie met ICK en Dansmakers

Language no problem
performance

Over

Een danstrip langs hybride ruimtes.

De ontwikkeling van technologie en de evolutie van onze verbeelding hebben onze materiële wereld op de proef gesteld. Dit heeft geleid tot nieuwe ideeën en beelden van oneindigheid. We hebben geleerd om aan de realiteit te ontsnappen, maar deze ook te versterken. Als gevolg hiervan zijn we de ruimte om ons heen op gaan vatten als de ontvanger van onze eigen weergaven, voorstellingen en beelden. Michele Rizzo onderneemt een poging deze opvatting van ruimte zichtbaar te maken. Zoekend naar het onzichtbare in het zichtbare en het virtuele in het materiële. Spacewalk neemt je mee in een abstract bouwwerk van mogelijkheden en laat je landen op plekken waar beweging wordt voortgezet achter gesloten oogleden.

concept & choreografie Michele Rizzo met Emma Daniel & Valerio Sirna vormgeving & licht Michele Rizzo & Lukas Heistinger geluid Au†ismo technische realisatie Lukas Heistinger, Yiannis Mouravas & Diederik Schoorl  advies Juan Pablo Cámara met dank aan Antonia Steffens en Renée Copraij
 
coproductie ICK Amsterdam, Dansmakers Amsterdam & CAMPO (BE)
 

Michele Rizzo studeerde in 2011 af aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam en in 2015 rondde hij het Dirty Art Department master program af aan het Sandberg Instituut. In 2014 ging op Something Raw het doorlopende project M, dat o.a. bestaat uit een performance, een tentoonstelling en een magazine, in première.  In 2015 maakt hij Higher, een voorstelling geinspireerd op de clubscene, waarvoor hij samenwerkte met muziekproducent Lorenzo Senni. Higher was een coproductie van Frascati en ICK Amsterdam en is, o.a. als workshop, te zien geweest in heel Europa.