Sontag

Sontag

Frascati Producties / Naomi Velissariou

theater

Over

SONTAG is geen biografie maar een larger-than-life droomwereld, bevolkt door de demonen en iconen uit het werk van een van de meest spraakmakende denkers uit de 20ste eeuw: Susan Sontag.
 
Susan Sontag (1933 – 2004), Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste, geldt als een profeet van onze hedendaagse manier van leven. Haar werk is visionair, paradoxaal en relevant en ze bezat een deugd die wij in de loop der tijd zijn kwijtgeraakt: die van het Frontale Falen. Niet glansrijk maar schaamtevol, zonder enige relativering. Een falen zonder aanhalingstekens, hashtags en smileys. Een falen dat ons, als we het zouden omarmen, misschien ooit weer in staat zal stellen onszelf te ontstijgen.
 
Sontag is verrassend: licht-absurdistisch, en eerder dan een rechttoe, rechtaan portret, de verbeelding van een angstaanjagende innerlijke wereld die een diepe eenzaamheid ademt.’ - De Volkskrant ★★★★
 
Gaat dat zien!’ - De Groene Amsterdammer
 
 
tekst Rik van den Bos concept & regie Naomi Velissariou spel Tim Schmidt, Naomi Velissariou, Ward Kerremans & Ingrid Wender scenografie Sascha van Riel geluid Jimi Zoet kostuum Bibi Trompetter regieassistent Floor Houwink ten Cate scenografie assistent Fleur van Daal assistent ​​geluidsontwerp Nathan Marcus coaching Suzan Boogaerdt foto Athos Burez scenefoto's Sanne Peper

De boeken in het decor ter beschikking gesteld door Universiteitsbibliotheek UvA/HVA.

 
 
 

Makers

Naomi Velissariou (1984) is een van de nieuwste en meest originele theaterstemmen op dit moment. Ze maakte bij Frascati Producties tot nu toe vijf voorstellingen waarin ze zelf ook speelde: Mr Jones (2012), A Tragedy (simplified) (2013), I SEE YOU (2014), Intervention (2015) en Q&A (2016, i.s.m. Gillis Biesheuvel - Dood Paard). Met A Tragedy werd Velissariou genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en won ze de TAZ-KBC Jongtheatermakersprijs 2014. Daarnaast speelt Velissariou de hoofdrol in Out of Love, het speelfilmdebuut van Paloma Aguilera Valdebenito, die op het IFFR 2016 genomineerd werd voor de Bright Future Award en in Cobain, de nieuwe speelfilm van Nanouk Leopold. Velissariou is bovendien lid van het Algemeen Bestuur van Kunsten ’92, de belangenorganisatie voor de kunst-, cultuur- en erfgoedsector.

Pers

 

Video

video Sontag

Beeld

80 minuten
Mens durf te falen!

Naomi Velissariou schreef een essay over Susan Sontag, lees het op De Correspondent.