Something Soup

Something Soup

Something Raw

 

Over

Tijdens Something Soup gaat telkens één van de makers van Something Raw in gesprek met een gastspreker over de visie en presentatievorm van het werk van de kunstenaar. Op zaterdag is er een speciale live radio-editie met Ja Ja Ja Nee Nee Nee.

Op 15 maart spreekt de jonge maker Milou van Duijnhoven met de oprichter van Something Raw, Moos van den Broek, over de toekomst van performance. Op 16 maart gaan Tobias Kokkelmans, programmeur en dramaturg van de Operadagen Rotterdam, en maker Grace Schwindt in gesprek gaan over de trend van opera in performance en beeldende kunst, onder leiding van schrijver Persis Bekkering. Voor €5 krijg je een kom voedzame soep geserveerd en woon je deze interessante ontmoetingen bij.

Op zaterdag is er de Something Soup Special met Ja Ja Ja Nee Nee Nee, een online radioshow die is toegewijd aan de kunst. Radiomakers Arif Kornweitz en Curator Sara Giannini nodigen gasten uit het performanceveld uit om te praten over het veranderende speelveld voor de performancekunst in Amsterdam. De radioshow is gratis bij te wonen voor het publiek, net zoals de presentatie van Something Shared waarbij 10 kunstenaars op een performatieve wijze hun bevindingen tonen van het laatste Something Raw Festival.

De uitgenodigde radiogasten zijn Frederique Bergoltz (IICD), Clara Ameral (artist), Jacuzzi (artist collective), Lisa Wiegel (programmer Brakke Grond), Mark Timmer (artistic director Frascati), buren (artist collective) Anne Breure (House for Performance).

 

60 minuten