Sirens

Sirens

Marjolijn van Heemstra i.s.m. De Brouwerij / Frascati Producties

theater

Over

Theatermaker Marjolijn van Heemstra leerde Maaike Wijbenga  kennen in het kader van een co-creatieproject van Frascati met het kleinschalig psychiatrisch centrum De Brouwerij. Maaike is een groot singer songwriter-talent. Ze studeerde aan een gerenommeerde opleiding in Amerika tot ze op een dag hard tegen haar grenzen aanliep. Geconfronteerd met haar psychische kwetsbaarheid zag ze zich genoodzaakt terug te keren naar Amsterdam, waar zij nu haar leven weer heeft opgepakt.. Gezamenlijk onderzochten Maaike en Marjolijn  hoe de realiteit van de psychose en die van het ‘normale leven’ zich tot elkaar verhouden. Hoe gaan we om met onze kwetsbaarheid in een samenleving waar succes bepaalt of je als individu geslaagd bent in het leven? En hoe kun je je kwetsbaarheid omzetten in iets waar jijzelf en mensen om je heen kracht uit putten? Marjolijn en Maaike stelden zich voor hoe een voorstelling op basis van Maaikes ervaringen in Amerika eruit zou zien. Het resultaat is Sirens, een poëtische en tegelijk aangrijpende muzikale vertelling waarin ze hun denkbeeldige voorstelling samen beschrijven.

nagesprek 28 april

Donderdag 28 april organiseren Frascati en De Brouwerij een nagesprek met als gasten psychiater Professor Jim van Os (Universiteit Maastricht en oprichter De Nieuwe GGZ), theatermaker Marjolijn van Heemstra en oprichter van De Brouwerij Jules Tielens onder leiding van journalist Coen Verbraak. Lees meer

Vrijdag 29 april is er een nagesprek met theatermaker Marjolijn van Heemstra en oprichter van De Brouwerij Jules Tielens onder leiding van Berthe Spoelstra, dramaturg bij Frascati.