SIMPLE AS ABC #2: KEEP CALM & VALIDATE

SIMPLE AS ABC #2: KEEP CALM & VALIDATE

Thomas Bellinck

Engels met NL/ENG boventiteling
muziektheater

Over

Documentair muziektheater over de Westerse migratiemachine

Hoe werkt het Europese migratie­management? Wat betekent een grens, als de grens overal is? Theatermaker Thomas Bellinck sprak met grens- en datamanagers in controle­kamers en langs de rafelranden van Europa. Met twee acteurs, vier muzikanten en tien gigabyte aan audiomateriaal maakte hij Simple as ABC #2: Keep Calm & Validate, een documentaire muziektheatervoorstelling over sociale sortering en het uitbesteden van ons ongemak.

vr 16 & za 17 juni is er een inleiding om 19:45

za 17 juni nagesprek met Thomas Bellinck aansluitend aan de voorstelling

tekst & regie: Thomas Bellinck spel: Marjan De Schutter, Jeroen Van der Ven dramaturgie: Sébastien Hendrickx, Esther Severi compositie: Joris Blanckaert geluid: Yannick Willox lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck decorbouw: Menno Vandevelde muziek: SPECTRA scenografie: Jozef Wouters techniek en boventiteling: Britt De Jonghe technische leiding: Marie Vandecasteele kostuum: An Breugelmans assistentie kostuum: Lila John assistentie decor: Karolien Nuittens beeldbewerking: Bert Depuydt, Stijn Maes corrector Engels: Patrick Lennon productieleiding: Celine van der Poel rekwisieten: Kristien Borgers, Tim Vanhentenryk, Maarten Wagemans stagiaire productie: Kristien Borgers vertaling Frans: Juliane Regler vertaling Nederlands: Lieve Dierckx, Wim Vermeylen zangcoach: Laurence Servaes productie: ROBIN & OP.RECHT.MECHELEN. coproductie: De Grote Post, NONA, Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, SPECTRA
met de steun van: De Vlaamse Overheid, VGC en KASK / School of Arts van de HoGent
 
 

Makers

Theatermaker Thomas Bellinck studeerde Germaanse Filologie aan de KU in Leuven en regie aan het RITS in Brussel. Zijn werk heeft een sterke maatschappelijke inslag.
In 2009 werd zijn project met een groep hongerstakende asielzoekers geselecteerd voor het Theaterfestival, waarop Bellinck een toespraak schreef met de titel: ‘We waren aan het sterven en toen kregen we een prijs’. Andere voorstellingen maakte hij met gedetineerden en met een groep psychiatrisch patiënten. In 2010 richtte Bellinck samen met Jeroen Van der Ven de groep Steigeisen op. Hun voorstelling Lethal Inc., over humane executiemethoden, werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2011. Bellinck´s futuristisch-historisch museum over het leven in de ‘voormalige Europese Unie’, de Domo de Eŭropa Historio en Ekzilo, was te zien in verschillende grote Europese steden.

Naast zijn artistieke werk treedt Bellinck regelmatig op als gastdocent. Ook is hij mede-oprichter van het Brusselse productiecollectief ROBIN, samen met schrijver en theatermaker Pieter De Buysser.

90 minuten