SELF-FULFILLING PROPHETS

SELF-FULFILLING PROPHETS

Laura van Dolron

theater

Over

Theatrale blind date met Romana Vrede en Raoul Heertje.

Ter ere van haar vijftienjarig jubileum stuurt Laura van Dolron dit seizoen niet alleen drie van haar beste voorstellingen opnieuw het land in, ook is zij in een aantal theaters, waaronder in Frascati, speciale gast. Naast de herneming van succesvoorstellingen WIJ en Liefhebben, maakt zij speciaal voor Frascati een op maat gemaakte theatrale blind date: Self-fulfilling prophets.

Met Self-fulfilling prophets heeft Laura een nieuwe manier gevonden om de theaterzaal te vullen met een spannende mix van engagement, kwetsbaarheid en humor. Voor Self-fulfilling prophets vraagt zij twee acteurs wat zij kunnen doen om de wereld te verbeteren. Zij worden uitgedaagd om zich als zichzelf uit te spreken voor datgene waar zij in geloven. Op basis van hun antwoord schrijft Laura in twee dagen een tekst. Live geregisseerd spelen zij vervolgens een try-out, de première en de laatste voorstelling in één. Vanuit het vaste geloof dat je met taal de wereld mooier kunt maken, en dat je dromen dichterbij komen door ze uit te spreken.

In Self-fulfilling prophets brengt Laura een ode aan de toneelspeler, die meestal in dienst staat van het concept van de regisseur. Nu draait Laura de rollen om en zelt twee acteurs en wat zij te zeggen hebben in het zonnetje (Raoul Heertje en Romana Vrede).