Revolutionary Road

vr 20 t/m vr 27 oktober

Revolutionary Road

Theater Rotterdam / Erik Whien

theater

Over

Hoe breek je uit je eigen leven zonder er zelf kapot aan te gaan?

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan, waar alles draait om de uiterlijke schijn en het goede salaris. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles achter zich laten, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar hoe ontsnap je aan jezelf? Met een onfeilbaar gevoel voor psychologie fileert Richard Yates de droom van het gelukkige gezinsleven in de suburbs. In deze toneelbewerking spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road. Een eigentijdse tragedie over de onontkoombare eenzaamheid van de mens en het verlangen naar een beter leven.

[Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Brainwash]

tekst Richard Yates bewerking Jacob Derwig regie Erik Whien dramaturgie Casper Vandeputte spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter & Alejandra Theus decor Marc Warning licht Casper Leemhuis kostuums Rebekka Wörmann coproductie Theater Rotterdam en Toneelschuur Producties uitvoerend producent Theater Rotterdam

 

Makers

Theater Rotterdam is het nieuwe stadstheater van Rotterdam, ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Het gezelschap werkt met een ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, interdisciplinair theater dat de verschillen, de diversiteit en de veelvormigheid van de samenleving van vandaag toont.

Erik Whien studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Na zijn afstuderen werkte hij als regisseur bij Toneelschuur Producties en tussen 2008 en 2013 als vaste huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij Van de brug af gezien, Wachten op Godot, De Misantroop, Boiling Frog, Till the fat lady sings en Tjechov. Als acteur was Erik Whien te zien in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool en de Warme Winkel. Vanaf seizoen 2013 - 2014 was hij één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties, waar hij o.a. Who's afraid of Virginia Woolf? maakte. Deze voorstelling werd unaniem lovend ontvangen en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014. Jacob Derwig won voor zijn rol van George, de Louis D'Or 2014. In seizoen 2014 - 2015 volgde Oom Wanja van Anton Tsjechov en in 2015 - 2016 regisseerde hij Sanne den Hartogh in Thomas Bernhards De wereldverbeteraar. Begin 2017 ging Whien van start bij Theater Rotterdam met Find me a boring stone, een tekst van Rik van den Bos gespeeld door Gijs Naber.

 

€19 / €15,50
Frascati 1
Tickets online €2 goedkoper