• project occident

Project Occident

Project Occident

Karlijn Benthem in coproductie met Frascati Producties

Nederlands
 

Over

Project Occident geeft het woord aan de nieuwe generatie Europeanen. Elf jongeren, geboren in het jaar 2000, kijken kritisch naar de staat van Europa – hun erfenis. Europa was ooit een antwoord op oorlog, een belofte, een veilige plek waar de mogelijkheden voor het oprapen lagen. Waar je kon worden en denken wat je wilde.

Is dat nog steeds zo? Voor iedereen? Elf erfgenamen van de Europese droom nemen deze en meer vragen onder de loep in Project Occident en onderzoeken door middel van theater de huidige staat van ons continent. Ze vieren de unie en onderwerpen Europa aan een spervuur van scherpe vragen.

Project Occident is een co-productie van Het Nationale Theater in Den Haag (NL), CC de Ploter in Ternat (BE), Theaterwerkplaats NEST in Antwerpen (BE) en ACADEMY Produktionshaus in Berlijn (DE) Speciaal voor Exit Europa herwerkt theatermaker Karlijn Benthem de voorstelling met een deels nieuwe en Amsterdamse cast.

regie en concept Karlijn Benthem vormgeving Koen De Saeger productie Frascati Producties i.s.m. Anouk Rutten (Gebied-B) cast Jan Wollinger, Camille Goris, Isalinde Glerum, Femke Stasse, Anke Clottemans, Rosalie Bas, Ryan van der Elst, Mathies Florentius. Katrijn Rubbens, Tosca Sommerdijk, Nina Wyss