• porocity tilt andrea bozic

Porocity

Porocity

Andrea Bozic & Julia Willms | TILT

Engels gesproken
performance

Over

Op locatie: Huize Frankendael, Middenweg 72, Amsterdam

PoroCity van choreograaf Andrea Božić en beeldend kunstenaar Julia Willms reist verder door de stad. Na de succesvolle versies voor de Burgerweeshuis van Aldo van Eyck, Frascati en ROC TOP NDSM school, maken ze een speciale versie voor Huize Frankendael. Op 8 en 9 oktober 2018 worden het hele gebouw en de omgeving zélf onderdeel van de performance. PoroCity neemt je mee door een labyrint van ruimtes.

'Als toeschouwer en wandelaar word je overgeleverd aan een vreemde mengeling van persoonlijke herinneringen, je eigen maatschappelijke en historische referenties en associaties, met daar tegenover de wonderbaarlijke logica van de dromen, die zo hun eigen architectuur hebben.' ★★★★ Theaterkrant 

PoroCity is een performance als een reis, die dromen op bijzondere architecturale ruimtes projecteert. Daar waar de ongrijpbare logica van de droomwereld en de alledaagse realiteit elkaar overlappen, ontstaat een derde, poreuze ruimte die we nog niet kennen. Een ruimte waarin van alles mogelijk is. 

PoroCity smeedt een verzameling dromen van verschillende mensen tot één groot verhaal. Twee performers alias ‘dromers’ leiden het publiek al wandelend langs een labyrint van ruimtes. Ze roepen de dromen op, alsof die in het hier en nu plaatsvinden. PoroCity beweegt zich als een reizend organisme langs een aantal bijzondere architecturale gebouwen in Amsterdam en daarbuiten, zoals het Burgerweeshuis van Aldo van Eyck, Huize Frankendael, Frascati en ROC TOP NDSM school. Iedere ruimte krijgt een eigen, unieke ervaring waarin de dromen, de locatie, het gebouw, het publiek en de ruimte zélf in elkaar worden geweven. Gezamenlijk vormt de gehele serie een voorstelling an sich: een unieke reis door de stad.

Installatie:

Als onderdeel van de voorstelling is de audiovisuele installatie Through The Looking Glasses van Andea Božić, Julia Willms en Robert Pravda te zien, een ‘ruimteloze’ ervaring gebaseerd op het Ganzfeld effect.

concept, script & choreografie en ruimte Andrea Božić & Julia Willms lichtconcept Vinny Jones licht en techniek Paul Beumer geluid Robert Pravda spelers Andrea Božić & Julia Willms management & productie TILT Marieke van Bueren productie TILT residentie BUDA Kunstencentrum met dank aan Mala Kline en alle dromers die hun dromen met ons gedeeld hebben

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Oost en SED-regeling. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door de financiele steun van de BPD.

SPECTRA
PoroCity is onderdeel van Spectra – ruimte als organisme, een lange termijn project over aandacht en ruimte van choreograaf Andrea Božić en beeldend kunstenaar Julia Willms. Božić en Willms ontwikkelen met Spectra performances en installaties die de architectonische structuur van de locatie in zich opnemen als deel van het werk en zo ook de aanwezigheid en beweging van het publiek erin. Er bestaat geen standpunt buiten. We bevinden ons niet in de ruimte maar zijn zelf ruimte.

TILT is een in-disciplinair platform opgericht in 2009 door Andrea Božić (choreograaf), Julia Willms (beeldend kunstenaar) en Robert Pravda (geluidskunstenaar). TILT heeft een unieke interdisciplinaire kunstpraktijk ontwikkeld met een divers oeuvre in het veld van de podiumkunst, beeldende kunst, geluidskunst en andere hybride vormen in binnen- en buitenland. (www.andreabozic.com, www.willmsworks.net, www.sonicutopia.net)

Hou de FB pagina van TILT of de website van PoroCity in de gaten voor verdere data & locaties.

Op 8 okt is de voorstelling van 20.30 uur opgenomen in het aanbod van We Are Public