• 't Barre Land

Plattegrond van de kunst en omstreken

vr 02 & za 03 maart

Plattegrond van de kunst en omstreken

’t Barre Land

theater

Over

Tijd voor een plaatsbepaling

‘Het onderwerp meldt zichzelf en wordt nooit gezocht, daarna volgt een kleine tekening voor de kleurvlakken die meteen vaststaan. Deze kleuren worden met grote houtblokken gedrukt en met de handrol bijgewerkt en verlevendigd.’ – H.N. Werkman, 24 februari 1941)

In deze roerige tijden kiest ’t Barre Land voor de traagheid. Bewuste, aandachtige traagheid als alternatief voor de haastige waan van de dag en als medicijn tegen het losgeslagen gevoel dat alles dreigt te overheersen. Plattegrond van de kunst en omstreken wordt een plaatsbepaling, opgebouwd uit onder meer, maar niet uitsluitend: een plattegrond van vroege toneelherinneringen, een brief van H.N. Werkman, een tussenspel van B.F. Wedekind, een schets van H. Heijermans, een nocturne van F. Chopin en een wandeling door Groningen.

't Barre Land levenslustiger en tegelijkertijd kwetsbaarder dan ooit' ★★★★ Theaterkrant

van & met Czeslaw de Wijs, Vincent van den Berg, Margijn Bosch

Makers

't Barre Land heeft in de loop der jaren een rijk repertoire opgebouwd, vol eigenzinnige interpretaties van twintigste-eeuwse toneelklassiekers. Hun losse, speelse en transparante stijl staat garant voor een avond toegankelijk en messcherp theater, een weldaad voor de geest én de lachspieren. De afgelopen jaren speelden zij bij Frascati onder meer De allerlaatste dagen der mensheidPointless International (met Maatschappij Discordia) en It’s a tale told by an idiot (samen met De Theatertroep en Tijdelijke Samenscholing).

€15 / €11,50
Frascati 2
Tickets online €2 goedkoper