Permanent Deconstruction: The HM Concert

wo 29 januari t/m za 01 februari

Permanent Deconstruction: The HM Concert

Naomi Velissariou / Theater Utrecht

language no problem
theater

Over

'Good evening Holland!'
 
PERMANENT DESTRUCTION is terug. Na het succes van hun eerste show,The SK Concert, zet de pop-up band van theatermaker / performer Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant haar theatrale concertreeks voort.
 
Dit keer is het codewoord feministisch terrorisme. The HM Concert is geïnspireerd en gebaseerd op het oeuvre van de Duitse toneelschrijver Heiner Müller. De visuals zijn van fotograaf en beeldend kunstenaar Jan Hoek.
 
PERMANENT DESTRUCTION werd vorig jaar al door de pers geroemd om de gewaagde combinatie van bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats.
 
'Een intens, schizofreen theaterconcert dat hoofd en lijf uiteenscheurt' aldus de Vlaamse krant De Morgen ★★★★. Dit keer schrijft de Volkskrant: 'The HM Concert is radicaal, compromisloos, sinister en bizar. En bloedstollend goed' ★★★★.
 
 
Voor The SK Concert pleegde Naomi Velissariou autopsie op het werk van de Britse auteur Sarah Kane om vervolgens de aangetroffen sporen van geweld, gif en seks te bewerken tot een conceptalbum rondom de thema’s zelfhaat, liefdesverdriet en de dood.
In The HM Concert gaat Velissariou opnieuw de confrontatie aan, nu met het compromisloze werk van de Duitse auteur en regisseur Heiner Müller. Velissariou geeft op radicale wijze uitdrukking aan wat voor haar de essentie is van Heiner Müllers werk, door het te ontleden en transformeren aan de hand van de thema’s vrouwenhaat, seksisme en feministisch extremisme. Een theatraal concert is voor haar de ultieme manier om dit voor het voetlicht te brengen.
 
The HM Concert is het tweede deel van een post-dystopisch muziektheaterdrieluik, dat af wil rekenen met taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als liefdesverdriet en vrouwenhaat zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?
PERMANENT DESTRUCTION laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn. De muziek – variërend van techno tot trap, hardcore en punk – is een opzwepende verklanking van een duistere boodschap, of zoals de band zelf zegt ‘melodrama op speed’.
 
Naomi Velissariou: 'Als theatermaker kan ik geen dankbaarder vehikel bedenken om iets te zeggen over de hedendaagse popcultuur dan een fictieve upcoming band met een duur en dramatisch imago. Of zoals we onze eerste voorstelling openden: Good evening Holland. We’re PERMANENT DESTRUCTION and we’re very happy to be here. And we’re here to stay.'
 
NB: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.
 
tekst Heiner Müller, Naomi Velissariou concept & regie Naomi Velissariou cast Valentijn Benard, Gary Duimalot Gravenbeek, Joost Maaskant en Naomi Velissariou muziek Joost Maaskant visuals Jan Hoek (fotografie), Rik Laging (graphics & effects), Lukas Engelhardt (edit)  lichtontwerp en videoprogrammering  Bart van den Heuvel kostuums Bibi Trompetter choreografie Gary Duimalot Gravenbeek regieassistent & creative producer Floor Houwink ten Cate coach Thibaud Delpeut geluidstechnisch ontwerp Sander van der Werff 
 
 

 

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper
geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival !

'Permanent Destruction viert doodsdrift als ultieme levenslust. Velissariou levert een krachttoer die de grenzen van repertoire bewerken impressionant verlegt' aldus jurylid Herien Wensink