• people places things oostpool

People, Places & Things

People, Places & Things

Toneelgroep Oostpool

theater

Over

What a thing to be alive 

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk. 

Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent en knap, maar Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf en haar omgeving. 

People, Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen, over je terugvechten in de maatschappij, het aangaan van verbindingen en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven, want niemand kan het alleen.

De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. 'Thrilling, devastating…Endlessly inventive', schreef The New York Times. Marcus Azzini haalde de voorstelling naar Nederland en koos voor een topcast bestaande uit oa. Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter.

'Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen.. People, Places & Things is ook een ode aan het theater en vooral aan de verbeelding: misschien wel het enige duurzame tegengif tegen de pijn van het bestaan.' ★★★★★ de Volkskrant 

'Hannah Hoekstra speelt imponerende, knappe hoofdrol in één van de betere voorstellingen van dit seizoen' ★★★★ NRC

'Emma is een intense, technisch gecompliceerde rol, waanzinnig knap gespeeld door Hanna Hoekstra die alle registers van wanhoop en manipulatie opentrekt.' Het Parool

'Een magische groepswaan' Theaterkrant (Keuze van de criticus)

'People, Places & Things heeft het vermogen je diep te raken. Op heel veel vlakken.' ★★★★1/2 De Telegraaf  

lees hier het interview met Hannah Hoekstra & Ariane Schluter
lees hier het interview met Marcus Azzini
lees hier het interview met Hannah Hoekstra in de Volkskrant

tekst Duncan MacMillan vertaling Hannah van Wieringen regie Marcus Azzini spel André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters, Ariane Schluter, Belinda van der Stoep en Simme Wouters  scenografie Studio Dennis Vanderbroeck lichtontwerp Jantje Geldof muziek YAN kostuumdesign David Laport kostuumatelier Femke van Neerven dramaturgie Fanne Boland en Madelon Kooijman regie-assistent Emilie Pos 

Pers

 
135 minuten
Nagesprek 14 mrt

Verdiepend nagesprek door Tg Oostpool
Verbeelding versus realiteit - met Bani da Lima (manager Jellinek Minnesota) en acteur Thomas Höppener. Klik hier voor meer info

Nagesprek 15 mrt

Makersportret Marcus Azzini door Simon(e) van Saarloos

Op 15 maart gaat filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos na afloop van de voorstelling met regisseur Marcus Azzini in een verdiepend gesprek over de productie, zijn oeuvre en makersschap. Duur: ca 40 min, gratis entree.

Dit nagesprek is het derde deel van een serie verdiepende interviews die Frascati dit theaterseizoen initieert onder de noemer Makersportretten. Hierbij gaan theatermakers - na afloop van hun voorstelling - in gesprek over de context van het werk, hun oeuvre, inspiratiebronnen, artistieke signatuur en blik op de wereld. Makers Boogaerdt & Vanderschoot en Davy Pieters gingen Azzini dit seizoen voor.

Stroboscoop

Er wordt van een stroboscoop gebruik gemaakt in de voorstelling.