Ouds & Nieuws Show 2017

Ouds & Nieuws Show 2017

Orde van de Dag / Het Zuidelijk Toneel

theater

Over

Een manische wervelshow over alles in 2017

Er is te veel nieuws. En het beweegt ook zo snel. Het ene moment pronkt het bovenaan je tijdlijn, het volgende moment wordt er vis in verpakt, en weer het volgende moment blijkt die vis een plantaardig product van de Vegetarische Slager. Alleen al up to date blijven is een voltijdbaan geworden. Een verdrietige, uitputtende voltijdbaan. De Orde van de Dag voelt met je mee en bouwt een vuurtoren voor iedereen die verdwaald is in het nieuwslandschap: de Ouds & Nieuws Show!

De leden van theatercomplot de Orde van de Dag, zetten de tijd stil en werpen een blik terug op een krankzinnig jaar. Met een waanzinnige nieuwsreconstructie, tot de nok gevuld met scènes, powerpointpresentaties, gedichten, gedachten en liedjes.

Ze vertellen je hoe alles in elkaar haakt, van Rutte 3 tot Weinstein, van Catalaanse onafhankelijkheid tot genderneutrale toiletten, en van La La Land tot panda’s. Zo zetten ze alles wat in 2017 gebeurde even voor je op een rijtje. Zodat jij met een opgeruimd hoofd 2018 in kan. En die hele nachtmerrie weer opnieuw kan beginnen!

'De Ouds & Nieuwsshow, quasi-houtje-touwtje in elkaar geflanst, verpakt oprecht engagement geregeld als topentertainment in een fraai toneelbeeld, maar ontroert ook met verstilde sketches, of liedjes van het duo Lisa (Lukaszczyk) & Frank (van Kasteren), bekend van Circus Treurdier.' Eindhovens Dagblad

‘Topavond!’ Brabants Dagblad

‘De Orde blinkt uit in scherpte en nuance'  Cultuurbewust

van & met Frank van Kasteren, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Jibbe Willems & Daan Windhorst artistiek advies Piet Menu productie Het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel

Makers

Orde van de Dag is een theatrale, literaire en muzikale actualiteitenshow gepresenteerd door Marcel Osterop, Oscar Kocken, Greg Nottrot e.a. Twaalf keer per jaar geven zij in de Stadsschouwburg Utrecht en het Parktheater Eindhoven samen met de nieuwste generatie acteurs, schrijvers en muzikanten hun visie op het laatste nieuws in een show vol theaterscènes, muziek, sketches en columns. Orde van de Dag is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel en Nieuw Utrechts Toneel.

Nieuw Utrechts Toneel maakt theater om de wereld te begrijpen. Zoektochten samen met het publiek vanuit grote thema’s als geluk, liefde, sterfelijkheid, kunst, vrijheid, identiteit en verlies. Het gezelschap maakt voorstellingen in het theater en op locatie die van documentaire in fantasie veranderen en die zich ontwikkelen langs de lijn van wetenschap tot waanzin.

Het Zuidelijk Toneel is het grootste toneelgezelschap van Noord-Brabant, onder leiding van Piet Menu. Naast hem bestaat het artistieke team uit de jonge makers Leen Braspenning, Marcel Osterop en Lucas de Man.

 

Pers

 
We Are Public

De voorstelling is opgenomen in het aanbod van We Are Public