• Othello

Othello

di 13 t/m wo 21 februari

Othello

Daria Bukvic / Het Nationale Theater

theater

Over

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvić’ versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun. Ensemblelid Werner Kolf, eerder te zien in De gouden draak (regie Casper Vandeputte) en RACE (regie Eric de Vroedt), speelt de ‘Othello, de Moor’.

Daria Bukvić heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde Daria Bukvić Jihad, een jongerenvoorstelling gericht op het bespreekbaar maken van radicalisering onder scholieren. Bukvić is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Interview met regisseur Daria Bukvić in Volkskrant Magazine

tekst William Shakespeare vertaling Esther Duysker regie Daria Bukvić spel Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf & Joris Smit

Makers

Daria Bukvić (Bosnië-Herzegovina, 1989) studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Bij Frascati Producties maakte zij Puin van Dennis Kelly en The Raven / een requiem, naar het beroemde gedicht van Edgar Ellen Poe. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde zij Jihad, een jongerenvoorstelling gericht op het bespreekbaar maken van radicalisering onder scholieren. Bukvić is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.

€19 / €15,50
Frascati 1
Tickets online €2 goedkoper