• opgediept theatertroep

Opgediept

di 12 t/m za 16 februari

Opgediept

De Theatertroep

theater

Over

Na de beroemde trilogie Leedvermaak (1982) / Rijgdraad (1995) / Simon (2002), over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie schijft Judith Herzberg met De Theatertroep nu een vierde deel passend bij deze tijd. De jonge spelers van de Theatertroep verdiepen zich in de stukken en personages en verhouden zich tot de thematiek en welke betekenis die voor hen heeft. Zo ontstaat een op hun lijf geschreven stuk, waarin toneelspelers en personages uit de trilogie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

In Opgediept arriveert een troep toneelspelers vergeefs in het theater. Ze wilden het vierde deel van de trilogie van Herzberg gaan zien: uitverkocht. Ze stellen zich voor hoe de voorstelling in de zaal zou kunnen zijn. Ze fantaseren over hoe het verdergaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk. Zo komen ze in de loop van de avond toe aan vragen waar ze, onder andere door de trilogie, nog mee worstelen.

Opgediept is het tweede stuk dat het schrijverscollectief Judith Herzberg en de Theatertroep maakt. In 2016 presenteerden zij de theaternovelles Hoe echt is echt echt en Zeeziek in het zwembad. Hierover schreef de pers o.a.:

'Het interessante spel met taal, fictie en identiteit krijgt een melancholiek randje vanwege de onderliggende hunkering van de personages' Theaterkrant 11-1-2016

'Met fris en verademend spel laat het collectief de tekst volledig zijn werk doen' Het Parool 

'De groepsdynamiek werkt zeer goed bij deze gelaagde talige opzet met een filosofisch tintje' de Telegraaf 

'Hoe echt is echt echt is gelardeerd met buitengewoon geestige teksten die je ook aan het denken zetten' Scènes 

'Onwaarschijnlijk goed dat deze mensen elkaar hebben gevonden' de Volkskrant 

tekst Judith Herzberg en de Theatertroep spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper
Judith Herzberg

In november 2018 ontvangt Judith Herzberg uit handen van koning Willem-Alexander de Prijs der Nederlandse Letteren 2018, de meest prestigieuze literaire prijs binnen het Nederlandse taalgebied.