Open Frascati

Open Frascati

 

Over

Ruimte voor theater in het hart van Amsterdam
Update maandag 18 mei 2020

Open. Vanaf 18 juni 2020 gaan eindelijk de deuren van het slot en zijn we weer toegankelijk voor publiek. Frascati heropent, maar op een radicaal andere en eigen wijze. Om maximaal plaats te bieden aan ons publiek en het werk halen we alle tribunes uit de zalen. Hiermee creëren we open ruimte in hartje Amsterdam en hervinden we het theater van deze tijd.  

Tot einde dit jaar zullen we op een totaal andere manier het programma invullen. Met de geldende veiligheidsregels als uitgangspunt willen we Frascati zien als plek van vrije verbeelding en niet van strikte verkeersregels. Een huis waar we onbekommerd samen kunnen komen. Daarom kiezen we ervoor om onze ruimtes maximaal te vergroten en de tribunes uit het pand te verwijderen. Daarmee creëren we vier flexibele ruimtes waarin we theater 'op locatie' presenteren. Per voorstelling denken we ook na over de optimale publieksopstelling. Zo onderzoeken we samen met het publiek en de theatermakers de potentie van het heden. 

Op naar een Open Frascati. Open voor ontmoeting, verbeelding en theater in de Nes en op andere plekken in de stad. Het Pop-up Theater van Deyssel gaat weer open en de makers van meerjarenproject Stemmen uit Beton resideren binnenkort weer in de flat Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost.

5, 6 & 7 juni
Bij Pop-up Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat kun je aanhaken voor een speciale aflevering van Radio van Deyssel. In de achtste editie Wie we zijn duikt Hanna Timmers met een luisterwandeling in de gebouwde community. Hoe geven zij in Nieuw-West hun leven vorm in een tijd waarin je op jezelf en de buurt wordt teruggeworpen? 

Vanaf 18 juni in Frascati 1 & 2                  

Broken-Winged Bird
Jouman Fattal / Theater na de Dam / Frascati Producties

Dit jaar was de Dam op 4 mei leeg. De theaterzalen van Frascati waren leeg. We herdachten de oorlog van 75 geleden vanuit onze huiskamers. Toch werkte Jouman Fattal aan haar voorstelling Broken-Winged Bird en bracht ze een voorproefje op 4 mei via haar Insta-stories, vanuit een lege theaterzaal naast de Dam. Nu is eindelijk de gehele voorstelling te zien.
do 18 t/m za 20 jun - 20:30 - Frascati 1 

Pronk
Anoek Nuyens / Frascati Producties
   
Terug in Frascati: Hardop nadenken met Anoek Nuyens in dit intellectuele pamflet over idealisme, politiek en visionair luisteren.
wo 24 t/m za 27 jun - 20:30
za 27 jun - 15:00 - Frascati 1 

Mindgasm
Luit Bakker / Likeminds

Terug in Frascati: Het is tijd voor een nieuw denken en een nieuwe taal. Want we zijn er nog niet, maar we komen er wel. Luit Bakker brengt ons een feminisme voor en van ons allemaal.
wo 1 t/m za 4 jul - 20:30 - Frascati 2  

Het standaard leven van een standaard vrouw
Floor Houwink ten Cate / Frascati Producties

Eindelijk mag het. In juli presenteren we de langverwachte première van Floor Houwink ten Cate's eerste Frascati-productie. Een persoonlijk verhaal in een filmische vorm. Een poging om in het reine te komen met het verlies van een mater familias, een theatraal standbeeld voor een vrouw die normaliter geen hoofdpersonage is.
Première op wo 8 juli
di 7 t/m za 11 jul - 20:30
za 11 & zo 12 jul - 15:00 - Frascati 1

Vanaf medio augustus Radio Futura
Na de zomervakantie gaan alle zalen weer open voor een aangepaste capaciteit. Frascati 1, 2 en 4 voor theater en Frascati 3 voor de uitzending van de podcast Radio Futura, waarin we een wereld in verandering onderzoeken. 

We kunnen alvast aankondigen dat na de vakantie onder meer de première van Mephisto Park van Florian Myjer en Kim Karssen, De Managers van La Isla Bonita en JEZEBEL van Cherish Menzo op het programma staan.

Over de coronamaatregelen
Alle voorstellingen vinden plaats binnen de kaders van de maatregelen tegen corona. Theaters mogen vanaf 1 juni weer open. De 1,5 meterstandaard moet worden gehandhaafd. Er mogen in juni 2020 maximaal dertig personen naar binnen – inclusief personeel. Als het aantal besmettingen niet te veel stijgt, wordt dat aantal op 1 juli 2020 verruimd naar honderd personen. Op de website van Frascati vind je binnenkort een overzicht van alle maatregelen die we hebben getroffen om een veilig bezoek te garanderen.

Kaartverkoop & programma
De tickets koop je online. Onze fysieke kassa aan de Nes blijft voorlopig gesloten. De start van de kaartverkoop wordt binnenkort aangekondigd op onze site, in onze nieuwsbrief en social media. Het programma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.